Sertéscombból mit főzzek? Pörkölt kizárva, mert már a könyökömön jön ki. Ja és amit rezsón lehet elkészíteni, mert sütőm nincs.
Fasírt, házi bolognai, töltött paprika (ha van otthon paradicsom/paradicsomszósz), sajttal töltött, baconba tekert hús serpenyőben sütve, kínai szezámos hús (gyakorlatilag sós palacsintatésztába forgatod a kis darab húsokat, bő olajban kisütöd, ha kész, nyakon öntöd némi szezámos-mézes-csípős fűszeres öntettel).
Nagyon sok minden el lehet készíteni, ránthatod is akár, bár úgy szerintem nem a legjobb.
Szeld 2-3 cm vastagra, sózd, borsozd, majd:
Kb. 2x annyi vöröshagymát dinsztelj meg, mintha pörköltnek tennéd fel, és egy jó néhány girizd fokhagymát, bele babérlevelet és szemes borsot, a húsokat ebbe forgasd bele, fehéredésig süsd. Teflonba rakd, hogy a hagyma ne égjen oda!
Majd kb. 1,0 - 1,5 deci fehér borral öntsd fel, födő alatt párold puhára, a legvégén süsd zsírjára és pirosra. Teljesen száraz törtkrumplit készíts mellé köretnek, a hagymás szaftot tudod rászedni. Jó étvágyat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!