Mit lehet gyorsan elkészíteni sertéscombból? Vagy mit főzzek vacsira?
Szeleteld fel kb ujnyi vastagságura,
füszerezd be, sózd meg,
rakj egy lábosba olvasztott zsírt,
rakd bele a szeleteket,
reszelj rá vörös + fokhagymát és gyömbért ha van
aztán hintsd meg konzerv kukoricával,
majd terítsd be újabb szeletekkel amit megsózol, és megfüszerezel.
Aztán be a sütőbe és kb 30 perc alatt ropogósra sül.
isteni!
Zsir csak annyi kell bele hogy az első sort éppen ellepje..
Lehet közben locsolgatni is kanállal de felesleges..
Mivel eddig nem irták, a töltelék tejben áztatott, kinyomkodott zsemle (esetleg kenyér). Ezt tudod különböző füszerekkel izesiteni. Só, bors, pirospaprika, petrezselyen. Rakhatsz bele apróra vágott gombát, főtt tojást összetörve, elkapart májat, májkrémet, nyerstojást.
Ezeket persze izlés szerint, bármelyiket kihagyhatod.
A combot szeletekre vágod. Egy kizsírozott tepsibe szorosan egymás mellé fekteted őket. A tetejére tölteléket teszel púpozva.: áztatott zsemle,egy tojás,só,bors,kakukkfű,petrezselyem,tehetsz bele gombát,májat is.
Minden megrakott szeletre főzőtejszínt öntesz egy kiskanálnyit. Öntesz alá egy pohár vizet,és közepes hőfokon sütöd,amíg a hús puha lesz.Ekkor tehetsz a tetejére reszelt sajtot is. Azzal már csak addig süsd,amíg a sajt ráolvad. Körités rizs,vagy törtkrumpli.
Vagy:
Kizsírozol egy tepsit, belekarikázol hajában főtt krumplit. Ráteszed a hússzeleteket. Megsózod,borsozod. A tetejére karikára vágott vöröshagymát,elég sokat teszel.Öntesz alá egy kevés vizet,és a tetejére tejfölt.
Lefeded alufóliával, és a sütőben megpárolod.
Ha a hús puha,akkor leveszed a fóliát és még egy kevés ideig anélkül párolod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!