Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vettem kb.50dkg füstölt...

Vettem kb.50dkg füstölt oldalast. Hogy kell elkészíteni?

Figyelt kérdés
Be kell ezt áztatni, nehogy sós legyen? és utána lehet úgy hogy hagymát pirítok és utána rajta puhára főzöm fűszerezem, majd a végén megpirítom. Köszi előre is :)

2012. szept. 29. 12:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A nyers oldalast szoktuk kisütni fokhagymásan, a füstöltet káposztába, lencse- vagy bablevesbe szoktuk főzni!
2012. szept. 29. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
igen nyers oldalast már én is csináltam már fokhagymásan. De végül is ez is nyers csak füstölt...akkor ezt így nem lehet megcsinálni valami körettel?ez így nem jó?
2012. szept. 29. 12:17
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanúgy sütheted, mint a simát, csak tényleg érdemes előtte beáztatni!


Illetve én a füstöltet nem fokhagymáznám, elég erőteljes önmagában is, inkább csak só, bors, és tegyél mellé sütéskor 1-2 félbevágott vöröshagymát is, esetleg 1-2 paprikát, paradicsomot.

2012. szept. 29. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

ahogy írták egy kicsit kiáztatva, legfinomabb székelykáposztának elkészítve.

egyéb ételnek megsütve nagyon fog érződni a füstölt íz, még áztatva is, de, hát ez ízlés kérdése.

2012. szept. 29. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
65%

Nagyon száraz lesz a végén, amikor visszasütöd.

Azért szokták inkább csak főzni, és utána fincsi zúzott fokhagymával megkenni, törtpaprikával (ha szeretitek, csípőssel) megszórni. Még ez esetben is előfordul, hogy a sovány-részről úgy érezzük, hogy nem főtt meg.

2012. szept. 29. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
75%

3-as vagyok. Nem lesz száraz. Csak a tepsibe tegyél alá kis vizet, fedd be (alufólia is jó), és úgy párold az elején, a végén süsd pirosra.


Fokhagymát meg csak akkor, ha szeretitek az erőteljes magyar fűszerezést, mert a füstös íz mellett a fokhagyma már elég ütős lesz.

2012. szept. 29. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok!

Ha a pirított hagymán, rövid lével főzöd puhára, csak minimálisan süsd vissza zsírjára, akkor nem fog száradni, jó kis szaftos husid lesz. Körettel jó lesz az!

2012. szept. 29. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Végül úgy döntöttem hogy babgulyás lesz és abba rakom bele! Mindjárt kész és valami isteni írt adott neki :) (előtte beáztattam, sőt külön edényben főztem is egy kicsit és még így sem kellett a babba só, pont kellően lett sós.)
2012. szept. 29. 16:09
 9/11 A kérdező kommentje:
Ja és mindenkinek ment a zöld kéz :)
2012. szept. 29. 16:09
 10/11 anonim ***** válasza:
Jó étvágyat!
2012. szept. 29. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!