Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a szép magas piskóta titka?

Mi a szép magas piskóta titka?

Figyelt kérdés
Rengeteg receptet próbáltam már,de nekem valahogy soha nem sikerül. Odafigyelve készítem,előmelegített sütőben,ügyelek arra,hogy a tojásfehérjehabot óvatosan keverjem a sárgájás masszához,nem nyitogatom a sütőajtót. Mindig valami összeesett nyavaját kapok. Ráadásul van,hogy 10 tojásból készítem,és lesz belőle egy 1 cm vastag,ehetetlen valami,szóval sütés közben még a tojások is elpárolognak :) Annyira szeretnék finom sütiket sütni,de a legtöbbnek a piskóta az alapja,így megvagyok lőve. Régi sütőnk van,már gondoltam arra,hogy esetleg ezért nem sikerül? Sajnos azt nem lehet túl alacsony hőmérsékletre venni,mert akkor elalszik.
2012. szept. 15. 21:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
67%

Ja, és ha 2-3-4 felé akarod vágni, akkor érdemes mondjuk 2 részletben megsütni! Ugyanis úgy biztos magasabb lesz, mintha egyben sütnéd és szeletelnéd.


Akár tök egyesével is lehet, ha van energiád...

De ha pl 3-felé vágnád, akkor lehet úgy, hogy kisütöd az 1/3-át, majd a maradék 2/3-ot egyben, és csak azt felezed.

Vagy 2 részletben, és mindkettő vágod, és 4 réteg lesz... Már jobb a helyzet!

2012. szept. 15. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/16 anonim ***** válasza:

Igen, jó ahogy leírták

DE mi ( anya és tőle tanulva én) sütőpor nélkül is ugyanígy megsütjük szépre. 6ból. A lisztet pedig kézi habverővel forgatjuk bele, óvatosan. Nem kell sütőpor. Piskóta anélkül, is fel kell, hogy jöjjön.

2012. szept. 15. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/16 anonim ***** válasza:
Ja és igen, ahogy eza férfi írta, lehet sárgájában is a cukor.
2012. szept. 15. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/16 anonim ***** válasza:
12-es te miről beszélsz? :D
2012. szept. 15. 22:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/16 anonim ***** válasza:
Nekem, ez örök kérdés, vagyis a nejemnek. Együtt, ugyan úgy, ugyan abból csináljuk egyszerre. Mégis, mindig fele olyan magas lesz neki, mint nekem. :))))))
2012. szept. 15. 22:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/16 anonim ***** válasza:
hát, az enyém mindig feljön. egész tojást verek fel a tojások számának megfelelő evőkanálnyi cukorral- robotgéppel. ezután ugyanannyi kanál lisztet szitálok bele és tovább keverem. a tojást és a cukrot kb 15 percig, de van, h 30-ig is verem, ez a tojás állagától függ. akkor jó, amikor szép habos. sütőport nem használok.
2012. szept. 15. 23:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!