Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sütőporral készített kevert...

Sütőporral készített kevert tészta sütés végén majdnem laposabb, mint amikor a tepsibe öntöttem. Hogyan lesz szép magas a süti?

Figyelt kérdés
2012. szept. 15. 21:17
 1/3 anonim ***** válasza:

Ird be a receptet, mert igy nem lehet semmit mondani.

Normál esetben a sütöportól magasabb lesz a tészta, ha jó a recept, és elég meleg a sütö. (A legtöbb sütöporos receptet elömelegitett sütöben kell sütni lb 180 fokon)

2012. szept. 15. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Általában a sütőporos kevert tésztákat forró sütőben kell elkezdeni sütni, aztán néhány perc múlva alacsonyabb hőmérsékletre lehet állítani a sütőt.
2012. szept. 15. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

A kevert tésztáknál is az egész tojásokat jó habosra kell verni a cukorral, hogy szinte duplája legyen. és nem árt, ha a sütőporos lisztet úgy szitáljuk bele. így több levegő kerül bele, és ettől magasabb, könnyebb is lesz.

a sütési múd úgy igaz, ahogy írták. forró sütő kb 5 percig , majd mérsékelt kb 25-30 perc.

A zsiradék aránya sem mindegy, ha véletlenül sok, akkor lehúzza a tésztát.

2012. szept. 16. 06:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!