Lehet úgy készíteni tésztát (amolyan kelt tészta féleséget), hogy élesztő és sütőpor is lenne abban?
Figyelt kérdés
Köszi!2012. szept. 12. 11:48
1/7 anonim válasza:
igen, lehet
anyumnak van egy ilyen pogácsareceptje, nagyon finom
3/7 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszi, hogy írtatok! Csak azért voltam kíváncsi arra, hogy élesztőt és sütőport lehet-e ugyanabba a tésztába rakni, mert kelt tésztát akartam készíteni és már mindent kimértem, amikor észrevettem, hogy élesztőből nincs itthon annyi, amennyi kellene, ezért azt gondoltam, hogy "kiegészíteném" sütőporral. Azóta már összedolgoztam a hozzávalókat, végül tettem sütőport és élesztőt is a tésztába. Kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz! :-) ;-)
2012. szept. 12. 12:36
4/7 anonim válasza:
Már este van megtudtad milyen, de én mindig így szoktam, majd figyeld meg a kelt tészták, bejglik is tovább, másnap is finomak, puhák maradnak, ezzel az eljárással, élesztő+sütőpor.
5/7 A kérdező kommentje:
Szia! Köszi, hogy megírtad, hogy te sokféle tésztát élesztő+sütőpor kombinálásával szoktál készíteni. Mindig jó, ha személyes tapasztalatot, véleményt hallok, mert úgy tudom, hogy az már kipróbált, működő dolog - vagy nem az. Egyébként finom volt a süti tegnap, hamar elfogyott. Azt meg tudnád írni, hogy pl. 500 g liszthez mennyi élesztőt és sütőport teszel? Köszi, szia!
2012. szept. 13. 08:39
6/7 anonim válasza:
Egy kiló liszthez 5 deka élesztő, és egy sütőpor az arány.
(Ha 25 deka margarint, akkor nem reped ki a bejgli és puha marad napokig)
7/7 A kérdező kommentje:
Szia! Köszi, hogy visszanéztél ehhez a kérdéshez és köszi a választ! ;-) :-)
2012. nov. 15. 20:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!