SOS, krumplis pogácsába élesztő helyett sütőpor?
Szerintem szárazabb lesz, és talán alacsonyabb valamennyivel, mintha élesztővel csinálnád.
De ha nincs más, és rákészültél, próba-, szerencse...
Biztos nem lesz ehetetlen.
Ha van otthon szódabikarbónád, az egy kicsit jobban felemeli, kérdés, hogy megy a krumplihoz...
A lényeg, én megcsinálnám
Sok sikert..
A friss élesztő egészségesebb a szárítottnál! A szárított tartósító anyagot is tartalmaz, a friss pedig természetes anyag.
Keress olyan receptet,amihez sütőpor kell.
ma 21:12
Miért gondolod, h egészségtelen az élesztő?
Kérdező
Megpróbáltad sütőporral? Kíváncsi vagyok mi lett, de én nem hiszem, h neki álltam volna.
Pogácsát sütőporból? Cukrászként mondom, neki ne állj. Kidobod az alapanyagokat az ablakon...
A pogácsa csak élesztőből készülhet.
De ha megcsináltad, írd már le, kíváncsi vagyok milyen lett, ilyet még nem hallottam :D
Jelentem, két adag készült, az egyik borzasztóan rossz lett, a másik csak simán nem jó.
Az első adag olajban sült. Ezt soha senki ne próbálja meg, nagyon rossz lett, a sütőportól szivacsos lett a tészta, és úgy megszívta magát, hogy folyt belőle az olaj.
A második adag sütőben készült, ez nem lett annyira nagyon rossz, de akkor már nagyon éhesek voltunk és valószínűleg az üres lisztet is megettük volna kiskanállal.
Nem kellett volna bele semmi sütőpor. De legalább ezt is megtanultam tapasztalati úton. Köszönöm mindenkinek a válaszokat, és soha ne süssetek sütőporos pogácsát olajban.
Én a magam részéről vettem fél évre való zacskós élesztőt a biztonság kedvéért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!