Hogyan kell jó pogácsát készíteni ami nem lesz kemény és másnapra sem szárad ki? Mi kell bele élesztő vagy sütőpor vagy szalakáli esetleg szódabikarbóna? Kaptam már ismerősöktől recepteket de valahogy mégsem lett igazán jó a végeredmény.
Nekem ez vált be.
Puha Sajtos Pogi
20-30dkg reszelt sajt
50dkg liszt
2,5dkg élesztő
1 kávés kanál só
1kanál zsir
kevés tejföl
2db kocka ráma
Az egy ráma kivételével mindent össze gyurunk tésztává.
A 2 dik rámát ami szoba hőmérsékletű rákenjük a kinyujtott tésztára. Össze hajtogatjuk. Majd 1 éjszakára a hütöbe teszük. Másnap 2 szer hajtogatjuk 20 percenként.
Majd kiszagatjuk a tetejét megszórjuk reszelt sajtal :
170 -C os sütöben 20-25 percig sütjük.
Nagyon fontos mivel a tészta sok zsiradékot tartalmaz ezért amikor már ugy látod ,hogy kb 5perc mulva kész ki kell venni a sütöböl,mert a zsiradék miatt még tovább sül. Ha igy csinálod 2 napig nem szárad ki és omlos puha marad...
Húú én ennek a csajszinak a pogiját sütöm már egy éve, és ez az első ami még két nap múlva is nagyon puha!!!!A családom imádja, meg én is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!