Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szódabikarbóna vs. Sütőpor?...

Szódabikarbóna vs. Sütőpor? Mitől függ, úgy hallottam, hogy mindkettő "magasításra", "könnyítésre" van. Igaz ez?

Figyelt kérdés
Ezekbe melyiket: kuglóf, mézeskalács, almás-reszelt tésztás süti, ostoros kalács
2011. nov. 11. 22:14
 1/3 anonim ***** válasza:
A recept szerint kell. Az ostoros kalácsba élesztő kell,de a kuglóf is lehet élesztős.
2011. nov. 11. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mindegy, melyiket használod. Én jó ideje csak szódabikarbónát használok akkor is, ha a recept sütőport ír. Ugyanaz mindkettő funkciója. (Talán annyi, hogy a szódabikarbónából kicsit kevesebb kell, én 50 dkg liszthez teszek 1 teáskanállal). A kelt tésztákba pedig, mint az ostoros kalácsba is, muszáj élesztőt tenni, azt nem válthatod ki sem szódabikarbónával, sem sütőporral, mert akkor teljesen megváltozik a tészta állaga.
2011. nov. 12. 06:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

A kuglófba és a kalácsba élesztő kell, a mézesbe szódabikarbónát, az almásba sütőport szoktam tenni.


Szódabikarbónából a sütőporból előírt mennyiség kb. negyedét szabad használni, és fontos, hogy egy kicsit savanyú legyen a tészta, ez joghurttal vagy egy kis citrommal könnyen elérhető.

2011. nov. 12. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!