Szalalkálit mivel tudnám helyettesíteni? CSináltam egy sütit, amihez szalalkáli kellett, de nem bírom a szagát. ÉRdemes kipróbálni sütőporral vagy sütőpor meg szódabikarbóna keverékével?
Figyelt kérdés
2010. márc. 23. 07:32
1/6 anonim 



válasza:





Mgepróbálhatod,de nem biztos,hogy ugyanolyan jó lesz az eredmény.A szalalkáli szaga eltűnik a sütés után.
2/6 anonim 



válasza:





Hát nem vagyok biztos, de a szódapor+sütőpor, fele-fele arányba az biztosabb. Én a kevertekhez igy rakom.
3/6 anonim 



válasza:





Megprobalhatod sutoporral vagy szodaporral, de ne vegyitsd ossze oket.
4/6 anonim 



válasza:





Szerintem a szalalkálit, nem lehet helyettesíteni.Ki lehet próbálni sütöporral, de az nem lesz olyan amilyennek igazából lennie kellene.
5/6 anonim 



válasza:





Szerintem, ha nem vagy érzékeny a szódabikarbónából eredő ízre, akkor helyettesítheted a szalalkálit (ammónium-hidrogén-karbonátot) szódabikarbónával (nátrium-hidrogén-karbonáttal) de a szódabikarbónából nagyjából 2-szer annyit használj, mint amennyit a recept szalalkáliból ír.
A szalalkáliból nagyjából kétszer annyi gáz fejlődik.
[A szalalkáliból, ami egy só, a negatív ionból és a pozitív ionból is gáz képződik, ammónia és széndioxid, és a móltömege is kisebb, tehát koncentráltabb, mint a szódabikarbóna, aminek csak az anionjából fejlődik széndioxid.
Tudni kell, hogy a szódabikarbónából nátrium-karbonát (szóda) marad vissza a tésztában, aminek jellegzetes íze érezhető, ha a kelleténél többet teszel a sütibe]
6/6 anonim 



válasza:





Szia! Nekem több receptem is van, amibe szalalkáli kell, de én sem szeretem a szagát, így mindig sütőport teszek bele helyette. Nem keverem semmivel, csak sütőport, és így is ugyanolyan finom lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!