Sütőpor és élesztő nélkül lehet valamit sütni? Nincs pénzem, semennyi (! ) és csak liszt, cukor, vaníliás cukor, ilyesmi van itthon, de úgy szeretnék valami édeset sütni. :S
Figyelt kérdés
2012. ápr. 5. 14:07
1/8 A kérdező kommentje:
Találtam sütőport, egy szikrányit egy sütőporos tasak aljában... Szóval tényleg minimális mennyiség. :(
2012. ápr. 5. 14:12
2/8 anonim válasza:
Én egy olyan mestercukrász videóit szoktam nézni, aki sütőport nem használ (piskótához pl.) élesztőt azért kell, ahova kell, rak is. Amúgy annyi a szerepe, hogy felfújja a süteményt, ha nem raksz bele, attól még nem változik az íze, csak nem lesz akkora elvileg.
3/8 A kérdező kommentje:
sajnos élsztőm sincs és tojás se... így akkor semmit nem lehet megcsinálni, igaz?..
2012. ápr. 5. 15:56
4/8 anonim válasza:
Süss császármorzsát:
Fél liter lisztet meg fél liter grizt összekeversz, teszel bele izlés szerint cukrot (én 2 evökanállal szoktam), meg egy pici sót, esetleg mazsolát.
4 tojást összekeversz fél liter tejjel, belekevered a lisztes keverékbe és mélyebb teflon serpenyöben kevergetve megsütöd. A keveréstöl magától szétesik kisebb-nagyobb darabokra, nem kell szétszaggatni. Max. fél óra alatt megvan és nagyon finom.
5/8 anonim válasza:
Bocs, most látom, hogy közben irtad, hogy tojásod sincs...
6/8 anonim válasza:
Siman lehet csinalni pl sajtos rudakat vagy valamilyen izesitesut en olyat is lattam hogy vorosbort raktak a tesztaba.En allergias vagyok a glutenre meg az elesztore is szoval en ugy szoktam csinalni hogy egy fel kilo liszthez hozzaadok egy kis doboz tejfolt egy evokanal margarint vagy vajat egy kicsit pupos evokanalnyi sot meg reszelek bele sajtot plusz sajtkremet is rakok bele egy fel dobozzal hogy jo sajtos legyen az ize.Majd kinyujtom csikokra vagom azokat kisebb darabokra szelem es (mivel a tojasra is allergias vagyok termeszetesen...)a tetejuket megszorom sajttal mar amikor bele helyeztem oket az olajjal kikent tepsibe.Nekem mondjuk holegkevereses sutom van szoval egy tiz perc alatt kesz egy tepsi.Nagyon szeretjuk hidd el hogy kicsit meg igy is megdagad de ropogosan finomabb.Napok mulva is siman lehet enni tvzes kozben es igy semmi allergen anyagot nem tartalmaz szoval nem leszek rosszul tole :)
7/8 anonim válasza:
U.I:Rizslisztet hasznalok igyhat nalam kicsit ropogosabb es nehezebben formalhato a teszta de nagyon finom :)
8/8 anonim válasza:
Most már biztos más a helyzet, de ha margarinod van, akkor tudsz linzert sütni, abba nem kell se tojás, se sütőpor, csak liszt, cukor, margarin. Ha van egy kis lekvárod, párosával összeragszthatod az egyforma alakúakat, és az már majdnem ischler. Ha van kakaód (bár az is drága), azzal barnára festheted a tészta egy részét, így lehet díszíteni stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!