A kevert piskótáim, tésztáim legtöbbször sütés után kiszáradnak. Mi annak a titka, hogy ne legyen száraz?
Figyelt kérdés
2012. aug. 29. 19:33
1/7 anonim válasza:
Nálam a tejföl lett a befutó ebből a szempontból. Sokkal könnyedebb tőle a tészta, és nem száraz. 1-2 evőkanál kell, attól függ, mekkora adagot készítesz. Esetleg a vaj is jó még, de akkor ugyanolyan állagú marad a tészta, és kicsit kevesebb ehető meg belőle anélkül, hogy megnyomná az ember gyomrát.
2/7 anonim válasza:
Takard le valamivel,hogy ne száradjon ki!
3/7 anonim válasza:
A kevert tésztákba én zsirdéknak mindig olajat használok, napok múlva sem szárad ki. tej helyett tényleg jobb a tejföl, joghurt, azok is zsírosabbak, így kevésbé szárad ki a tészta.
gyömölcstortához is olajos piskótát sütök.
4/7 A kérdező kommentje:
megpróbálom akkor ezt a tejfölös dolgot, esetleg az olajat..:)
köszönöm a tippeket. :)
amúgy le szoktam takarni..:)
2012. aug. 29. 21:04
5/7 anonim válasza:
1-es vagyok: nekem az olaj mindig lehúzza a tésztát, és teljesen lapos lesz. A joghurt viszont tényleg jó, egyszer próbáltam, és bejött. De ebben az esetben egy fokkal több cukrot kíván a tészta.
6/7 Edina8605 válasza:
Szia. Ez egy tuti piskóta recept. 4db tojás, 20 dkg cukor, 30 dkg liszt, 1 sütőpor, 1 dl olaj, 1.5 dl víz. A tojások fehérjét habbá verem a többi alapanyagot összekeverem, a végén a tojáshabot is hozzákeverem és már sütöm is. Garantálom, hogy nem esik össze és nem szárad ki. Üdv. :)
7/7 A kérdező kommentje:
köszi, elkészítem..:)
2012. szept. 4. 22:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!