Mi a szép magas piskóta titka?
leírom azt a receptet amit én szoktam sütni. az szépen fel szokott jönni :)
5 tojásfehérjét felverek, lassan belekanalazok 250 g. cukrot ha már habos, és belefolyatom az 6 tojássárgáját. akkor átváltok fakanálra, és beleforgatom a 250 g lisztet kanalanként (meg benne 1 tasak sütőpor elkeverve), és mindig próbálom a massza aljáról nagy mozdulatokkal az egészet forgatni, hogy a hab egyben maradjon. Amint kész a piskóta, megy a sütőbe. ha nem nyitogatod állandóan, szép magas lesz.
Köszönöm szépen.
Azért csináltam néha 10 tojásból,mert ugye eleve 5-6 tojásból nem lesz nekem semmi. Úgy gondoltam,hogy 10 tojásból már hátha kapok egy olyan piskótát,amit 2-3 felé el lehet vágni. Köszönöm a tippeket,feltétlenül kipróbálom.
Régi sütő? Az a legjobb, már ha gázsütő! (Szoktam egyszerre két sütőben is sütni, ha ünnep van, nagyüzem... Azonos módon és időben elkészített tészta a villanysütőben hamar felszalad nagyra, sül-sül, majd sötét lesz a teteje, megrémülök, hogy odaégett, de kivéve nyers marad a közepe! Ezzel szemben a jó öreg gázsütőben szintén megnő, igaz lassabban, de közben a közepe is rendesen átsül. Szóval jó az a régi sütő..!)
Amúgy fontos:
-Már jól előmelegített sütőbe tedd, és az elején nagy lángon süsd, míg felszalad, utána vedd le amennyire tudod és lassan süsd tovább!
-Ne nyitogasd a sütőt! Csak a végén, ha jónak látod...
-Ha kész, akkor ne vidd hideg és nyirkos helyiségbe. Lehetőleg száraz és meleg helyen hagyd kihűlni. Akár a sütőben is hagyhatod, de nyitott ajtónál, hogy azért ne száradjon ki a bent ragadt hőtől. Magyarul lassan hűljön...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!