Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a szép magas piskóta titka?

Mi a szép magas piskóta titka?

Figyelt kérdés
Rengeteg receptet próbáltam már,de nekem valahogy soha nem sikerül. Odafigyelve készítem,előmelegített sütőben,ügyelek arra,hogy a tojásfehérjehabot óvatosan keverjem a sárgájás masszához,nem nyitogatom a sütőajtót. Mindig valami összeesett nyavaját kapok. Ráadásul van,hogy 10 tojásból készítem,és lesz belőle egy 1 cm vastag,ehetetlen valami,szóval sütés közben még a tojások is elpárolognak :) Annyira szeretnék finom sütiket sütni,de a legtöbbnek a piskóta az alapja,így megvagyok lőve. Régi sütőnk van,már gondoltam arra,hogy esetleg ezért nem sikerül? Sajnos azt nem lehet túl alacsony hőmérsékletre venni,mert akkor elalszik.
2012. szept. 15. 21:57
1 2
 1/16 anonim válasza:
én speciel 4 tojásból szoktam csinálni 1 tepsi piskótát. Tíz? minek annyi?
2012. szept. 15. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

leírom azt a receptet amit én szoktam sütni. az szépen fel szokott jönni :)


5 tojásfehérjét felverek, lassan belekanalazok 250 g. cukrot ha már habos, és belefolyatom az 6 tojássárgáját. akkor átváltok fakanálra, és beleforgatom a 250 g lisztet kanalanként (meg benne 1 tasak sütőpor elkeverve), és mindig próbálom a massza aljáról nagy mozdulatokkal az egészet forgatni, hogy a hab egyben maradjon. Amint kész a piskóta, megy a sütőbe. ha nem nyitogatod állandóan, szép magas lesz.

2012. szept. 15. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
0%
sokan vigyáznak a fehérjére pedig ott a titok hogy a fehérjét cukorral kell felverni aztán a sárgájukat egyenként belekeverni robotgéppel és a legvégén hozzáadni a sütőporos lisztet..
2012. szept. 15. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
jaj. 5 tojássárgáját. :D
2012. szept. 15. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
0%
Amit a 3-as írt az pl jó
2012. szept. 15. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
ja és lehet nem voltam érthető :D szóval a fehérje + sárgája + cukor részt még robotgéppel csinálom. aztán a fakanál.
2012. szept. 15. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

Azért csináltam néha 10 tojásból,mert ugye eleve 5-6 tojásból nem lesz nekem semmi. Úgy gondoltam,hogy 10 tojásból már hátha kapok egy olyan piskótát,amit 2-3 felé el lehet vágni. Köszönöm a tippeket,feltétlenül kipróbálom.

2012. szept. 15. 22:26
 8/16 anonim ***** válasza:
10 tojásból már lehet, hogy túl sok volt a massza a tepsiben, azért nem tudott feljönni.
2012. szept. 15. 22:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:

Régi sütő? Az a legjobb, már ha gázsütő! (Szoktam egyszerre két sütőben is sütni, ha ünnep van, nagyüzem... Azonos módon és időben elkészített tészta a villanysütőben hamar felszalad nagyra, sül-sül, majd sötét lesz a teteje, megrémülök, hogy odaégett, de kivéve nyers marad a közepe! Ezzel szemben a jó öreg gázsütőben szintén megnő, igaz lassabban, de közben a közepe is rendesen átsül. Szóval jó az a régi sütő..!)


Amúgy fontos:

-Már jól előmelegített sütőbe tedd, és az elején nagy lángon süsd, míg felszalad, utána vedd le amennyire tudod és lassan süsd tovább!

-Ne nyitogasd a sütőt! Csak a végén, ha jónak látod...

-Ha kész, akkor ne vidd hideg és nyirkos helyiségbe. Lehetőleg száraz és meleg helyen hagyd kihűlni. Akár a sütőben is hagyhatod, de nyitott ajtónál, hogy azért ne száradjon ki a bent ragadt hőtől. Magyarul lassan hűljön...

2012. szept. 15. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 mustafa33 ***** válasza:
45%
Sütőpor nélkül is lehet magas. A feleségem nem tesz bele, mert akkor a piskóta hamar kiszárad, mégis a tészta 3-4 cm vastag, amin néha bosszankodik hogy túl vastag lett. A receptet nem tudom, de kézel veri a habot és keveri a sárgáját a cukoral. Azt mondja, a gép gyors és szétveri a habot.
2012. szept. 15. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!