Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A piskótához külön vagy egybe...

A piskótához külön vagy egybe vered fel a tojás fehérjét és sárgáját?

Figyelt kérdés

2012. szept. 6. 23:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Külön. Egybe hogy lehet felverni? Akkor nem lesz hab belőle.
2012. szept. 6. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:

Így! http://www.youtube.com/watch?v=7_zismIBIwI

Egyébként én is külön verem fel,és csak sima lisztet teszek bele,na meg sütőport.

A videóban nem tesz bele a nő. Nekem elég furcsa hogy nem veri fel a tojásfehérjét habnak.

2012. szept. 6. 23:56
 3/11 mustafa33 ***** válasza:

Ha nem azonnali evésre van, a sütőportól hamar kiszárad.

Nem muszáj bele. Inkább az alaposabb habverésel a tojástól nőjön.

2012. szept. 7. 02:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
Én is mindig külön verem fel, de olvastam már olyan receptet, amiben egyben keverik ki a cukorral nagyon habosra.
2012. szept. 7. 06:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Egybe is fel lehet verni,csak úgy nehezebb. Én mindig felverem először a tojásfehérjét magas fordulatszámon,majd alacsonyabbra veszem a gépet,és egyenként közé keverem a sárgákat. A lisztet kanalanként,kézi habverővel keverem bele.
2012. szept. 7. 06:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

Az erdélyi piskóta pl amiben a 6 tojást egyben kell kikeverni, hogy dupla legyen a mennyisége.

már csináltam, tényleg nagyon jó állagú lett a piskótatészta.

2012. szept. 7. 07:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Próbáltam már egybe is, ugyanolyan jó kemény hab lesz belőle, de sokkal tovább kell verni, így maradok a külön fehérje felverésnél, mert az fél perc alatt jó.
2012. szept. 7. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Külön, mert akkor lesz lágy a tészta
2012. szept. 7. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim válasza:
100%
Én előbb felverem a fehérjét a cukorral, csipetnyi sóval, majd egyenként belecsorgatom a sárgáját. A sütőporral elkevert lisztet már csak kézzel forgatom ezután bele. Gyors, és nagyon jó állagú lesz a piskóta. És nem kell annyit mosogatnom...:-)
2012. szept. 7. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Anyósom mindig egyben keveri ki, mégis jó lesz mindig a piskótája. És negyed óra alatt összedobja a tésztát.
2012. szept. 7. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!