A narancssárga színű tojás az jó?
A természetes körülmények közt tartott tyúkoknak ilyen a tojása, amelyek csak kukoricát és füvet kapnak.
Az étel színezéket elég régen feltalálták és alkalmazzák is a baromfi tápokban. Nekem mindig kétségeim vannak az ilyen árukkal.
Persze, hogy jó, ha valamivel "színezeik " is a tápot, az természtes karotin kivonat.
Ha megéri Neked vedd meg nyugodtan. szép lesz tőle minden tészta, vagyis minden amibe beleteszed.
Nem romlott, ha ez a kérdés.
De én nem venném meg, ki tudja, mivel etették. Valószínűleg a táppal trükköztek.
Én biotojást veszek (egyébként nem veszek biocuccokat, csak a tojást), mert nem bírom elviselni a többi tojás "tápos" szagát. Folyton szagolgattam, nem romlott-e és felfordul a gyomrom, ha megcsap a szaga, és elmegy az étvágyam.
A biotojás sápadt színű, de nincs szaga.
elég baj az, ha a bio tojás sápadt színű...
nálunk a tyúkok egész nap legelnek, kapirgálnak a szabadban, sima búzát, kukoricát és napraforgót kapnak, esetleg még a kertből megöregedett vagy problémás zöldségeket, gyümölcsöt - és olyan szép narancssárga a tojás, hogy öröm vele tésztát gyúrni :)
Teljesen jó, valószínűleg vitamint kaptak a tyúkok (jolovitot) az szokta erősebb sárgára színezni a tojásokat.
Ritka az a gazdaság, ahol még költenek erre. Valószínűleg ezért is drágább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!