Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valami jó pizza recept?

Valami jó pizza recept?

Figyelt kérdés
Mint tészta mint feltét.
2009. júl. 30. 15:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én inkább rendelek az a tuti.
2009. júl. 30. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
de most sütni van kedvem XD, ilyen melegbe XD
2009. júl. 30. 15:38
 3/11 anonim ***** válasza:

Ez a tészta receptje, Stahl Judit könyvéből:

Hozzávalók:

1 kiló liszt

2 lapos evőkanál só

1 evőkanál szárított oregano

frissen őrölt fekete bors

2 tasak szárított élesztő

2 teáskanál cukor

6 deci langyos víz

6 evőkanál olívaolaj


olívaolaj a tál kikenéséhez


Először langyosra melegítem a lisztet a mikróban úgy, hogy a legalacsonyabb fokozatra zacskóstul beteszem 1 percre, aztán beleszitálom egy nagy tálba és hozzákeverem a sót, a szárított oregánót és tisztességes mennyiségű frissen őrölt borsot.

Utána a legnagyobb keverőtálamba amim csak van, beleszórom a szárított élesztőt és a cukrot. Langyos vízzel simára és hozzáteszem az olívaolajat is.

Előszedem a kézi robotgépet, beleillesztem a tésztadagasztó-karokat, majd lassú fokozatra kapcsolom és elkezdem az élesztős-olajos vízbe apránként belekeverni a fűszeres lisztet. Amikor már az összes lisztet beledolgoztam, akkor nagyobb fokozatra váltok a gépen és 6-7 perc alatt hólyagosan simára dagasztom a pizzatésztát.

Még 1-2 percig kézzel is átdolgozom a bucit, aztán vékonyan kiolajozott tálba beleforgatom, hogy sehol ne száradjon ki és konyharuhával lefedve 45 perc alatt meleg helyen a duplájára kelesztem.

Utána újra átgyúrom a tésztát és elosztom 4 egyenlő részre. Amíg az egyiket jó centis vastagságúra kinyújtom, addig lefedve tartom a többi cipót. (Ha a várakozás alatt nagyon duzzadoznának, akkor hűvősebb helyre költöztetem őket.)

A kis jóindulattal körlapnak is nevezhető pizzát enyhén megolajozott sütőlapra teszem és 15 perces pihenő után jöhet rá vékonyan a pizzamártás meg azok a toppingok, amelyekre épp kedvünk támad. Előmelegített 220 C-os (gázsütőn 7-es fokozat) 20-25 perc alatt sülnek a pizzák ropogósra attól függően, hogy mivel pakoltuk meg őket.

4 tekintélyes méretű pizza lesz belőle 8 ember számára

2009. júl. 30. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, ez a kedvenc feltétem:

Hozzávalók:

10 szem koktélparadicsom

10 szem olajban eltett aszalt paradicsom

20 deka pármai sonka

2 maréknyi friss bazsalikomlevél

10 deka friss parmezán

15 deka pizza-mozzarella


A pármai sonkát hosszú cafatokra vágjuk és gondosan félretesszük, hogy a pizzabuli közösségi hangulatában még véletlenül se váljanak kámforrá mielőtt a pizzára kerülnének.

A megmosott, kicsumázott liliputi paradicsomokat vékony szeletekre vágjuk, a lecsöpögtetett aszalt paradicsomokat pedig félbe.

A sonakcsíkokat és a kétféle paradicsom-darabkákat rátesszük a pizzára.

Ollóval rávagdosunk vékony csíkokban friss bazsalikomot és megszórjuk a pizzát a kétféle sajt megreszelt keverékével.

1 nagy pizzára elég.

2009. júl. 30. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

Ismét én, ez a pizzamártás, amit a feltét ELŐTT kell rátenni:

Hozzávalók:

1 doboz (40 dekás) hámozott paradicsom konzerv

2 teáskanál szárított oregano

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olivaolaj

1 evőkanálnyi sűrített paradicsompép

frissen őrölt fekete bors


Az alaposan lecsepegtetett paradicsom konzervet belezuttyantom a turmixgépbe, aztán hozzászórom az oreganot.

A fokhagymagerezdeket megpucolom és átnyomom a fokhagymaprésen, majd az erős illatú zúzadékot is beleteszem a turmixgépbe.

Löttyintek hozzá olivaolajat és belekanalazom a sűrített paradicsomot.

Tekerek hozzá frissen őrölt borsot -sót azért nem, mert a pizzán a toppingok és a sajt úgyis elég sós lesz-, és röpke pillanatok alatt krémesre turmixolom szét a pizzamártást.

4 nagy pizzához elég.

2009. júl. 30. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

Ja, és még 1 feltét, ebben nincs hús:

Hozzávalók:

15 deka pizza-mozzarella

15 deka füstölt sajt

15 deka puha kecskesajt

15 deka rokfort

2 maréknyi friss bazsalikomlevél

10 deka magozott fekete olajbogyó


A pizza-mozzarellát és a füstölt sajtot megreszeljük, aztán összekeverjük a szétmorzsolt kecskesajttal meg rokforttal.

Ezt a sajtkavalkádot pakoljuk rá utána a PIZZAMÁRTÁSSAL vékonyan megkent pizzára, majd ollóval rányesegetünk vékony bazsalikomcsíkokat és elpötyögtetünk a pizzán alaposan lecsöpögtetett fekete olajbogyószemeket is.

1 nagy pizzára elég.

És bocs, hogy ennyit írtam! XD

2009. júl. 30. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Hozzávalók:

80 dkg liszt

20 dkg búzadara

1 csapott evőkanál finom tengeri só

2 tasak szárított élesztő

1 ek barnacukor

650 ml langyos víz


Futtasd fel az élesztőt a cukros, langyos vízben, keverd össze a liszttel, búzadarával, sóval és gyúrd 10 percen keresztül. Lisztezd be a tészta tetejét és szobahőmérsékleten pihentesd 15 percen keresztül. Ezután könnyen vékonyra nyújthatod. Oszd szét 6 gombócra, akkor lesz jó a vastagsága.

Ha jól akarod ütemezni a munkát, 15 - 30 perccel sütés előtt kezdd csak nyújtani a tésztát, csak árt neki, ha sokáig hagyod állni. Kb. fél centi vastagra nyújtsd, pakold meg a feltétekkel, de ne vidd túlzásba, 250 fokra előmelegített sütőben, alul süsd, kb. 7 - 10 percig.

A felét be a fagyasztóba, jól jöhet máskor.

A búzadara azért kell a tésztába, hogy könnyebb legyen, így sokkal finomabb és légiesebb, nem nehezül el. Érdemes kipróbálni.

Én sokféle feltéttel készítem, mikor mi van itthon. A paradicsomos alap helyett tejfölös fokhagymásat készítek.

2009. júl. 30. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Én inkább tejet használok víz helyett a tésztába.

Vízzel még nem is nagyon próbáltam..

Tejjel, inkább puhább tészta lesz.. vízzel ropogósabb lesz.

Azthiszem... :)

2009. aug. 2. 01:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 A kérdező kommentje:
köszi xD az elsőt csináltam meg azt is elrontottam XDD
2009. aug. 2. 01:54
 10/11 anonim ***** válasza:

utolsó válaszoló vagyok :)

1 kiló lisztből irgalmatlan sok mennyiségű tészta lesz...

én inkább ezt ajánlom...


Pizzatészta :


Hozzávalók:

30 dkg liszt

1 tojás

2 dl tej

2 evőkanál olaj

1,5 dkg élesztő

1 teáskanál cukor

1 mokkáskanál só


Elkészítés: A tejet langyosra melegítjük, az elmorzsolt élesztőt és a cukrot egy kevés liszttel elkeverjük, és egy kis tejet öntünk hozzá. Hagyjuk, hogy megkeljen. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal, pizzafűszerrel vagy oreganóval és jól kigyúrjuk. 30 percig langyos helyen pihentetjük.

2009. aug. 2. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!