Miért nem sikerül sosem a rizs?
Zacskós rizsből készítettem a rizst, nem főzőtasakosból. Ragacsos, szinte kenni lehet, összeáll, olyan mintha konkrétan tejberizs lenne. Nekem soha nem sikerül, akárhogyan is próbálom. Mit rontok el mindig, nem értem!?
Megmosom a rizst, picit megpirítom, majd felöntöm kevés vízzel, és puhulásig párolom, majd fedő alatt tartom.
Nem tudom én direkt ragacsosra főzöm, mert úgy szeretem ha megáll benne a kanál. Igazából úgy is jó az íze, ha tényleg nem hurkába vagy ilyesmibe kell, akkor szerintem mindegy. Nálam a kinézet nem számít.
Nem? Csak kérdem...
Szerintem sem azon áll, vagy bukik egy ebéd, hogy a rizs pörgős, vagy nem, nagyon sok minden mással agyon lehet még azt vágni.
Sokan azt gondolják, hogy a háziasszonyt minősíti, ha a rizs-szemek nem gurulnak szanaszét, ha véletlenül lepottyan pár szem.
Persze minden háziasszony igyekszik olyat készíteni, aminek az állaga szemre is megfelelő, de az elsődleges nálam is az íz!
Köszönöm a sok jó tanácsot, megpróbálom őket, remélem valamelyik sikerül majd!
Nekem nem ízlik a egyáltalán ez a "kenhető" rizs, a család úgy ahogy megeszi, de nem rajonganak érte annyira ők sem.
Én is próbáltam a vízmennyiséggel variálni, nekem is, a rizs mennyiségéhez viszonyított 1 rész rizs, és 1,8 víz jött be a legjobban.
csak átfuttatom zsíron a rizst, míg ki nem fehéredik, minden szem legyen zsiradékkal átjárt. ekkor a keményítő is megsül egy kicsit, így nem lesz ragacsos a rizs.
ha megpirítottam, akkor a decinként 1,8 dci mennyiségű forróvízzel felengedem, akkor sózom, jól átkeverem.
fedő alatt addig párolom, míg ezt a vizet felszívta, fővés közben.
ekkor lzárom a lángot, átkeverem a rizst, majd fedő alatt dupla konyharuhával hagyom állni. kb 15 perc múlva tökéletes, nem mászkos, nem fojtós, pont jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!