Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sikerül sosem a rizs?

Miért nem sikerül sosem a rizs?

Figyelt kérdés

Zacskós rizsből készítettem a rizst, nem főzőtasakosból. Ragacsos, szinte kenni lehet, összeáll, olyan mintha konkrétan tejberizs lenne. Nekem soha nem sikerül, akárhogyan is próbálom. Mit rontok el mindig, nem értem!?

Megmosom a rizst, picit megpirítom, majd felöntöm kevés vízzel, és puhulásig párolom, majd fedő alatt tartom.


2012. szept. 12. 15:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Nem tudom én direkt ragacsosra főzöm, mert úgy szeretem ha megáll benne a kanál. Igazából úgy is jó az íze, ha tényleg nem hurkába vagy ilyesmibe kell, akkor szerintem mindegy. Nálam a kinézet nem számít.


Nem? Csak kérdem...

2012. szept. 12. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 anonim ***** válasza:

Szerintem sem azon áll, vagy bukik egy ebéd, hogy a rizs pörgős, vagy nem, nagyon sok minden mással agyon lehet még azt vágni.

Sokan azt gondolják, hogy a háziasszonyt minősíti, ha a rizs-szemek nem gurulnak szanaszét, ha véletlenül lepottyan pár szem.

Persze minden háziasszony igyekszik olyat készíteni, aminek az állaga szemre is megfelelő, de az elsődleges nálam is az íz!

2012. szept. 12. 17:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok jó tanácsot, megpróbálom őket, remélem valamelyik sikerül majd!

Nekem nem ízlik a egyáltalán ez a "kenhető" rizs, a család úgy ahogy megeszi, de nem rajonganak érte annyira ők sem.

2012. szept. 12. 18:24
 14/14 anonim ***** válasza:

Én is próbáltam a vízmennyiséggel variálni, nekem is, a rizs mennyiségéhez viszonyított 1 rész rizs, és 1,8 víz jött be a legjobban.

csak átfuttatom zsíron a rizst, míg ki nem fehéredik, minden szem legyen zsiradékkal átjárt. ekkor a keményítő is megsül egy kicsit, így nem lesz ragacsos a rizs.

ha megpirítottam, akkor a decinként 1,8 dci mennyiségű forróvízzel felengedem, akkor sózom, jól átkeverem.

fedő alatt addig párolom, míg ezt a vizet felszívta, fővés közben.

ekkor lzárom a lángot, átkeverem a rizst, majd fedő alatt dupla konyharuhával hagyom állni. kb 15 perc múlva tökéletes, nem mászkos, nem fojtós, pont jó.

2012. szept. 12. 18:48
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!