Meg kell mosni a rizst főzés előtt?
Meg kell mosni, mert az a ronda szürke lé bizony nem csak rizspor, hanem kosz és valami anyag, amivel fényezik. Anyukádnak igaza van. Vettem termelőtől rizst, az olyan szép tiszta volt, hogy nem mostam meg.
Én így csinálom:
Űrmértékben mérem, nem súlyban, egy mércés pohárban.
Vastag aljú edényt használok hozzá, hogy egyenletesen főjön kis lángon. Nekem van nagyon frankó Tupperware edényem, abban egy álom főzni, de az is jó, amit a piacon árulnak, csak kicsit jobban oda kell figyelni.
Nos kimérem a rizst (2 v 3 dl), lemosom szűrőben a rizst, kb egy percig hagyom csöpögni. Addig megmelegítem az edényt, és ha akarok, rakok bele olajat, kicsit lepirítom, majd másfélszeres vizet rakok rá. Ha felforr, rakok bele sót meg egy kis darált hagymát (az mindig van lesózva a hűtőben, nem kell vele tökölni). Ha forr, takarékra rakom, kb 8 percig fő, aztán lekapcsolom, és hagyom még 15 percet úgy, hogy nem emelem fel a fedőt. Ettől lesz pergős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!