Friss, megpucolt csöves kukoricát meg szoktátok mosni főzés vagy lefagyasztás előtt?
Figyelt kérdés
Főzésnél tesztek rá a héjából, és sót tesztek-e bele?2012. júl. 11. 20:40
1/8 anonim válasza:
Nem kell megmosni. A lábosba, amiben főzöd, az aljára is tegyél héjat, és a kukoricára is. Nem kell sózni a vizet.
2/8 anonim válasza:
nem kell megmosni, és én is egyetértek az előttem szólóval.
3/8 A kérdező kommentje:
Miért jó, ha van benne héj is?
És ami megfőtt, azt a vizében jobb tárolni amíg elfogy, vagy kiszedve?
2012. júl. 11. 21:06
4/8 anonim válasza:
Mert ízt ad a kukoricának a héj. Vedd ki a vízből, miután megfőtt.
5/8 anonim válasza:
nem kell mosni, a héj elég és biztonságos fedést ad.
Régen nagyanyám is mindig hájat rakott a fazák aljára, sőt a kukorica tetejére is.
de , akkor más fajták voltak, órákig főzték.
a mostani csemege kukoricának elég 15-20 perc. lobogó forró vízbe kellt tenni, újraforrástól kell számolni a főzési időt. ekkor tegyél bele sót is.ennyi időre a héja felesleges bele.
7/8 anonim válasza:
Ha az újraforrástól számított 10-15 percnél tovább forralod, úgy viselkedik, mint a máj. Minél tovább főzöd, annál keményebb lesz. Tehát ugyanúgy, mint a tojás-főzésnél, itt is erősen célszerű figyelni az órát!
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a jó tanácsokat! :)
2012. júl. 12. 15:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!