Hol rontom el a rizs párolását, hogy néha "kenődősre" sikerül?
Mászkosnak mondjuk. Pirítsd le, nem teljesen kétszeres mennyiségű forró vízzel vagy húslével öntsd fel és nagyon pici lángon, fedő alatt főzd. Kb negyedóra múlva nézd meg, és ha a rizs kb 75 százalékban megpuhult, vedd le a tűzről, majd takard le egy konyharuhával vagy pléddel.
Ott a gőzben ki fog még "pörögni". Én mindig így csinálom hosszú évek óta, nekem ez jött be. Biztosan más máshogyan csinálja.
Igen, ahogy az előző írta.
Másrészt (gyakorlott szakácsok szerint) nem szabad fakanállal belekavarni. Ha kell, ők villával kavarják meg, szerintük azért ragad össze, mert a fakanál dúrja maga előtt a szemeket, amikről egymáshoz tapadnak.
köszi mindenkinek!
úgy csinálom ahogy az első írja,kívéve,hogy amikor már csak kicsit kemény akkor nem húzom le a melegről hanem azon hagyom,és úgy párolom tovább.
lehet,hogy ezért nem lesz jó..
Ha jól lepirítod, (nem baj, ha van egy kis színe) és "A" minőségű, hosszú szemű rizst használsz, simán felvesz 2,2-szeres mennyiségű vizet.
Ha kevesebbel öntöd fel, kemény lesz. Kavarvatni tényleg nem kell, max. 1-szer az elején, mikor felöntöd. Aztán fedőt rá, és mikor elfő róla a víz, (és kis lyukak jelennek meg) akkor leveheted a tűzről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!