Miért nem sikerül az utóbbi időben a rizses hús? A rizs közepe miért marad kemény?
Figyelt kérdés
Már annyira görcsölök,hogy biztos nem lesz puha,de általában ha csak magamnak csinálom,minden rendben! Hát akkor mit nem csinálok jól?2012. jan. 28. 13:19
1/4 anonim válasza:
Hogy csinálod?
Én elöször megfözöm a húst nagyjából puhára, utána teszem bele a rizst, felforralom és utána párolom készre. Idöközben rájöttem, hogy a húst majdnem zsirjára célszerü lesütni, a rizst átforrósitani, és utána a rizs mennyiségének dupla mennyiségü vagy inkább picit több forró vizzel felengedni.
Régebben volt, hogy a leve túl kevés volt és amiatt nem puhult meg rendesen a rizs.
3/4 anonim válasza:
A rizsfőzésnél elkövetik sokan azt a butaságot hogy ráöntenek egy mennyiség vízet és többet nem.Én megkóstolom a rizst és utánaöntök ha nem elég puha.És miért nem lehet külön megfőzni a rizst?
4/4 anonim válasza:
"És miért nem lehet külön megfőzni a rizst?"
Mert ha külön fözöd, akkor pörköltet eszel fött rizzsel és nem rizseshúst - annak ugyanis az a lényege, hogy a rizs a hús szaftját beszivja és ezért egész más, sokkal jobb ize lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!