Miért nem sikerül az aranygaluskám? Mit kéne csinálnom, hogy jó legyen?
Több hibalehetöség van. Lehet, hogy nem kelt meg eléggé a tészta. Lehet, hogy a kiszaggatás és formába rakás után nem kelesztetted még egyszer. Lehet, hogy a sütö túl meleg - ekkor nem sül át, kivül égett, belül nyers, vagy túl hideg - ekkor kiszárad és nem sül meg rendesen a belseje.
A Horváth Ilona recept jó, azt próbáld ki.
a formákat jól mártsd meg olvasztott vajban!csak langyos, 40 °C-os sütőbe tedd, amíg melegszik a sütő, még ott kél a tészta! Tegyél be egy findzsa vizet, hoyg gőzben süljön! N e állítsd túl melegre a sütőt. Az volt a baj, neked kívül megkapta a meleg s nem tudott már aztán belül sülni. Előbb közepes tűzön süsd át, a végén adhatsz neki eg y kis színt, hogy feljebb csavarod.
Most szedd gombócokra úgy süsd át újra, diós gubának még jó lesz.
A kelt tésztákat soha nem előre melegitett sütöbe teszük. ezért volt kemény a külsje ,és nyers a közepe.
Nagyimtól tanultam,hogy a kelt tésztát hideg sütöbe kell tenni ,és akkor kell bekapcsolni a sütöt amikor beteszed a tésztát. Igy a hő majd egyszere melegszik fel a tésztával. És nem ég meg kivülröl. Probáld ki. Igaz ez minden kelt tésztára..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!