Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sikerül az aranygalu...

Miért nem sikerül az aranygaluskám? Mit kéne csinálnom, hogy jó legyen?

Figyelt kérdés
Eddig kétszer csináltam, de egyszer sem sikerült. Mindent a recept szerint csináltam, és mégis rossz lett. Amikor megsült nem ilyen puha, omlós volt, hanem kemény, és nyers a közepe. Valaki adjon valami tanácsot, vagy segítsen!
2012. jan. 13. 17:14
 1/6 anonim ***** válasza:
Talán túl erős lángon sütötted, ha nyers maradt a közepe, és ha nem volt puha, akkor nem kelt meg eléggé.
2012. jan. 13. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Bizony, elég a 170 fok (gázsütőn max 4-es). Szépen megsül. Ajánlom a Horváth Ilona-féle klasszikus receptet.
2012. jan. 13. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Több hibalehetöség van. Lehet, hogy nem kelt meg eléggé a tészta. Lehet, hogy a kiszaggatás és formába rakás után nem kelesztetted még egyszer. Lehet, hogy a sütö túl meleg - ekkor nem sül át, kivül égett, belül nyers, vagy túl hideg - ekkor kiszárad és nem sül meg rendesen a belseje.


A Horváth Ilona recept jó, azt próbáld ki.

2012. jan. 13. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

a formákat jól mártsd meg olvasztott vajban!csak langyos, 40 °C-os sütőbe tedd, amíg melegszik a sütő, még ott kél a tészta! Tegyél be egy findzsa vizet, hoyg gőzben süljön! N e állítsd túl melegre a sütőt. Az volt a baj, neked kívül megkapta a meleg s nem tudott már aztán belül sülni. Előbb közepes tűzön süsd át, a végén adhatsz neki eg y kis színt, hogy feljebb csavarod.


Most szedd gombócokra úgy süsd át újra, diós gubának még jó lesz.

2012. jan. 13. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Sok hasznos dolgot írtatok nekem! Hétvégén nekiállok még egyszer, remélem ezúttal sikeresebb lesz!
2012. jan. 14. 02:58
 6/6 anonim ***** válasza:

A kelt tésztákat soha nem előre melegitett sütöbe teszük. ezért volt kemény a külsje ,és nyers a közepe.

Nagyimtól tanultam,hogy a kelt tésztát hideg sütöbe kell tenni ,és akkor kell bekapcsolni a sütöt amikor beteszed a tésztát. Igy a hő majd egyszere melegszik fel a tésztával. És nem ég meg kivülröl. Probáld ki. Igaz ez minden kelt tésztára..

2012. jan. 14. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!