Miért nem sikerül a langalló? Most kéne a segítség!
Figyelt kérdés
Ezt a receptet csináltam de nem kel meg. 2x7g száraz élesztőt használtam, az volt ráírva hogy 25g rendes élesztőnek felel meg, illetve 1 zacskó 500g lisztnek és ugye 2 zacskót használtam 1 kilóhoz...szóval kijött a 5 dkg élesztő. De nem kell meg, már lassan 1 órája várom.Konyharuhával is le van takarva.
Mit tegyek hogy megkeljen ?
2012. jan. 26. 19:33
1/3 anonim válasza:
A száraz élesztő az nem jó...
Esetleg nyisd ki a sütő ajtót gyújtsd be kb 50 fokra és ott próbál keleszteni...
2/3 anonim válasza:
Ha a hozzávalók hidegek voltak, akkor is tovább kel a tészta. Szerintem nem a száraz élesztővel van a gond, szerintem inkább te vagy kicsit türelmetlen (de gondolom azért, mert már este van) kicsit melegebb helyre tedd a tálat, amiben keleszted a tésztát, és még azt hiszem, íg is várnod kell 1 órát, míg megkel. Biztos jó lesz, ha mindent a recept szerint csináltál. Csak várd ki, és meglátod, hogy jó lesz. Kis türelem......
3/3 anonim válasza:
Ha csak a konyhában van,akkor több óra is kell a keléshez.
Tedd pl. egy fotelba (alá konyharuhát tégy,hogy ha nagyon megkel,ne legyen tésztás a fotel.
Takard be egy pléddel,és tegyél rá párnákat. Akkor fél-egy óra alatt megfog kelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!