Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sikerül a langalló?...

Miért nem sikerül a langalló? Most kéne a segítség!

Figyelt kérdés

[link]


Ezt a receptet csináltam de nem kel meg. 2x7g száraz élesztőt használtam, az volt ráírva hogy 25g rendes élesztőnek felel meg, illetve 1 zacskó 500g lisztnek és ugye 2 zacskót használtam 1 kilóhoz...szóval kijött a 5 dkg élesztő. De nem kell meg, már lassan 1 órája várom.Konyharuhával is le van takarva.


Mit tegyek hogy megkeljen ?



2012. jan. 26. 19:33
 1/3 anonim ***** válasza:

A száraz élesztő az nem jó...

Esetleg nyisd ki a sütő ajtót gyújtsd be kb 50 fokra és ott próbál keleszteni...

2012. jan. 26. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Ha a hozzávalók hidegek voltak, akkor is tovább kel a tészta. Szerintem nem a száraz élesztővel van a gond, szerintem inkább te vagy kicsit türelmetlen (de gondolom azért, mert már este van) kicsit melegebb helyre tedd a tálat, amiben keleszted a tésztát, és még azt hiszem, íg is várnod kell 1 órát, míg megkel. Biztos jó lesz, ha mindent a recept szerint csináltál. Csak várd ki, és meglátod, hogy jó lesz. Kis türelem......
2012. jan. 26. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha csak a konyhában van,akkor több óra is kell a keléshez.

Tedd pl. egy fotelba (alá konyharuhát tégy,hogy ha nagyon megkel,ne legyen tésztás a fotel.

Takard be egy pléddel,és tegyél rá párnákat. Akkor fél-egy óra alatt megfog kelni.

2012. jan. 26. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!