Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkemell, rizzsel édes...

Csirkemell, rizzsel édes savanyú szósszal. Segítség (? )

Figyelt kérdés

Nos,a barátomnak pénteken lesz a szülinapja és arra gondoltam meglepem egy vacsival.

Egyedül a csirkemellel van problémám. Mennyit vegyek 2 személyre, hogy kell megsütni(?)(azt olvastam hogy liszttel beszórni és gyorsan olajban..de nemtudom hogy így kelle-e. Segítsetek légyszi


2012. jan. 9. 20:00
 1/8 anonim ***** válasza:
51%
Mennyit, két darabot, vagy egy párat,(párba is van a filézett) Jól megmosni, én felszeletelem keskeny csíkokra, beszórom fokhagymás villám páccal, egy órát is állhat, teflon serpenyőbe egy sort sütök egyszerre, egy perc egyik oldal majd a másik oldala, szép szint kap, összesen kettő percig sütöm így. De lehet bundázva is az így szeleteltet, 2 tojás, csipet só, 2 kanál liszt, pici bors, egy kávés kanál sütőpor, és annyi tej hogy sűrűbb masszát kapjunk mint a palacsinta, és ebbe mártani forró olajba kisütni, szép pirosra. Nagyon szeretik a felnőtt gyerekeim unokáim. Ez is jó rizzsel, én majonézes burgonya salival szoktam. (a lisztel szórás sütés, az natúr szeletnek való, amihez egy darabot hosszantian,(laposan) 4 szeletre vágjuk)
2012. jan. 9. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Gondolom, üveges szósszal csinálnád. Annak az oldalára rá van írva, hány személyre ajánlják és mennyi húst kell hozzá venni, meg mi egyéb kell, és hogy kell elkészíteni, aszerint csináld. Általában a húst apróra kockázod (mindenhol azt írják, hogy vágd csíkokra, de falatnyi kockákra vágva hamarabb el is készül és szebben is lehet tálalni), olajon megpirítod, ha kifehéredett, ráöntöd a szószt és 15-30 percig főzöd, közben kevergeted. Nagy serpenyőben (ún. szeletsütő) érdemes csinálni, abban kényelmes dolgozni, de wok is megfelelő.
2012. jan. 9. 21:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
4%
Ne csirkemellet vegyél,hanem tarját. Az sokkal finomabb. A csirkemell nagyon száraz,sütve meg különösen. A férjem nem is eszi meg. Nem értem,ma miért olyan divatos. Fogyókúrásoknak érthető.
2012. jan. 9. 22:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

UTOLSÓ KUSSOLJ MÁR EL AZ ISTEN VERJEN MEG

minden csirkés témában muszáj elolvasnom az idióta kommentedet,hogy te utálod? tanulj meg főzni és nem lesz száraz most mondom utoljéra


off vége

Kérdezőnek: én csirkefüszerkevrékkel szoktam bepácolni (füszersó+ olaj ) ,ha kicsit natúrabban akarod akkor só bors,fokhagyma ,elkezded megpiritani ha szükséges egy kevés vizet teszel alá,mikor szép aranybarnára pirult ráöntöd a szószt,összeforralod (1-2perc) ,és rizzsel tálalod.Jóétvágyat:)

2012. jan. 9. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm, sokat segítettetek:) ment a zöld kéz :)
2012. jan. 10. 06:32
 6/8 anonim ***** válasza:

keress rá a kínai szezámmagos csirkemellre, (No salty)nem fogsz csalódni benne.ehhez nem kell az üveges szósz, csak rizs.

csak olvasd el, hátha megtetszik.

2012. jan. 10. 08:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
22:54-es, látod, most mehetsz gyónni, és nem főzni...:)
2012. jan. 10. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Kedves 4., szívemből szólt az off-od!
2012. jan. 12. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!