Milyen lehet ez az édes-savanyú recept?
3 fő részére:
50 dkg csirkemell filé
2 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
1-1-1 db piros, sárga és zöld paprika
1 doboz darabolt ananászkonzerv
1,5 dl húsleveslé (jó a kockából készített is)
1 nagy doboz paradicsompüré
2-3 ek. cukor
1 ek. ecet
1 ek. szójaszósz
izlés szerint só, bors, curry-por, fokhagymás fűszerkeverék
A csirkemellet keskeny cikkekre aprítsuk, kedvünk szerint megsózzuk és fokhagymás fűszerkeverékkel megszórjuk. Ezek után lisztbe forgatjuk. Majd némi olajon rövid idő alatt, magas hőfokon lesütjük. A visszamaradt olajban a hosszúkás szeletekre vágott hagymát, paprikát picit megpuhítjuk, majd hozzátesszük az ananászdarabokat és tovább puhítjuk. Nem baj ha egy picit meg is pirul az ananász. Majd hozzá öntjük az ananászkonzerv levét és a levest, hagyjuk felforrni. Közben összekeverem egy edényben a paradicsompürét a cukrot a sót, borsot az ecetet a szójaszószt és a curry-port és a rotyogó zöldségekre öntöm. Ezt is hagyjuk jól felforrni. Ha nem elég sűrű akkor egy ki lisztet lehet hozzá adni. Majd visszahelyezzük a szószba a húsdarabokat, és készen is van az étel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!