Éttermi káposzta saláta recept? Az az édes, ropogós!
Figyelt kérdés
Sehol nem találtam jó receptet. Illetve amit igen, az nem olyan ízű?!2010. nov. 21. 14:24
1/6 anonim 



válasza:





Vékonyra kell gyalulni a lapos, zsenge levelű káposztát, és jól lesózni. l óra mulva kicsavarod szárazra, és félfülre vágott hagymát teszel rá, összekevered. Leve: jó sok cukor, ecet, viz. Jól lepje el. Legalább l napot álljon, hogy összeérjenek az izek. Van aki tesz egy kis olivát is rá, attól "krémesebb". Lehet reszelni bele sárga répát, az mongol káposzta saláta. Szoboszlón szoktuk enni.
2/6 anonim 



válasza:





Köményt direkt nem irtam, mert tegnap főztem céklát, abba tettem. Ma ettük, és az dominált. Máskor abba se teszek.
3/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi. Ma csináltam egy szakácskönyv szerint, de nem lett az igazi. Abban le kell forrázni a káposztát, aztán ecet, só, cukor, kömény. Finom lett, de nem az amire gondoltam. Kipróbálom legközelebb ezt a verziót.:))
2010. nov. 21. 19:12
4/6 anonim 



válasza:





Én is csak igy szeretem. Igy marad ropogós. Mi egy kis borsot szoktunk tenni, de van hogy csak a tányéron.
5/6 anonim 



válasza:





én csak simán ecet-cukor-icipici só-fehérbors kombóval csinálok salátalevet, és abban hagyom ázni, nekem olyan, mint az étteremben.
sőt, a kínai büfékben csilivel csinálják ugyanezt, valami isteni!
6/6 anonim válasza:
Gyalult káposzta. Kb 1kg
Gyalult vöröshagyma Kb 10dkg
Lesózod kb 1-1,5 ek. Só
Majd hagyd állni egy 20-30 percet
Majd keversz egy savanyulevet
Kb 2-3liter víz
Kb 2dl ecet
Kb 20dkg cukor
A lényeg hogy intenzív savanyu meg édes íze legyen.
Rád bizom mennyire szereted.
Majd felöntöd vele s hűtöbe rakod egy napot.
Ha szereted a köményt 1-1,5 teáskanál örölt kömény. Óvatosan nagyon intenzív. S bebarnul tőle a saláta kicsit.
Én nem rakok bele, az etterembe se othon se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!