Káposzta-leves recept?
Lucskos kápszta...ez is kápszta leves és nagyon könnyű.Leirom, de jobb lett volna válaszolj hogy milyen alapanyagod van hozzá.
Káposztát megvágod kisebb kockákra vagy ahogy tudod, teszel annyi vizet, hogy jól lepje el, aztán teszel kaprot és borsikafüvet(csombor), sót, borst. Fűszereket izlés szerinte teszed, én rakok legalább 2-3 teáskanál csombort és 1 kanál kaprot. De csombort néha még többet is teszek.
Amikor megfőtt (megkóstolod a káposztát), akkor külön egy edénykébe tezsel olajat, vágsz egy fej hagymát, megpiritod, teszel hozzá egy kanálka pirospaprikát(csak a szine miatt), és teszel kb. 2 evőkanál lisztet rá, ezt kezded kavargatni, addig ammig egy picit pirul a liszt 3-4 percig kavargatod, majd leveszed a gázról és töltesz hozzá egy bögre vizet, és ezt nagyon gyors mozdulatokkal kezded kavarni.Ez ugyanis be fog neked sűrűsödni, és addig kavarod amig besűrűsödik, ha nagyon besűrűsödött akkor még teszel hozzá vizet és jól elkavarod. Majd bele töltöd a káposztához és ahogy töltöd úgy kavarod a levest. Kb még alacsony lángon főződ 5-10 percet amig egy nagyon picit besűrűsödik (összekapja a levest).
Ha van otthon eg ydarab sonka, vagy kolbász azt is belevetheted az elején , hogy főjjön bele az ize!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!