Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Segítség! Miért ragad le a...

Segítség! Miért ragad le a palacsintám?

Figyelt kérdés

Az első hat leragadt, ezután feladtam. Hígítottam, sűrítettem, használtam hozzá sok olajat, keveset, mégis leragad. Mit tehetnék? Most éppen elég sűrű, lehet, hogy vízzel kéne hígítanom tej helyett? Cukor nincs benne, szóda nincs itthon.

Soha nem voltam egy konyhatündér, de palacsintát tízéves korom óta tudok sütni, soha nem fordult még elő ilyen. :((((

2011. dec. 3. 08:05
 1/6 anonim ***** válasza:
Palacsintasütőt jól mosd ki, töröld szárazra, majd olajozd ki vékonyan és takaréklángon süsd a palacsintát, sima csapvízzel is higithatod, de lehet hogy a liszt rossz.
2011. dec. 3. 08:26
 2/6 anonim válasza:
Hagy pihenni a masszát negyed órát.
2011. dec. 3. 08:51
 3/6 anonim ***** válasza:
Véletlenül nem te vagy az, aki tegnap este bekavarta azzal, hogy ma hajnalban kisütöd? Ha igen, akkor lehet, hogy mégsem kellett volna.
2011. dec. 3. 08:52
 4/6 anonim ***** válasza:
tegyél bele cukrot :)
2011. dec. 3. 14:41
 5/6 anonim ***** válasza:

Egy jó teflon sütő az kellene.

A palacsinta tésztájába keverj 2 evőkanál étolajat.

A sütőbe olaj nélkül sütheted. Persze ehhez kell egy jó tészta.

60 dkg. finom liszt

2 tojás sárgája

egy csipet só

egy kávéskanál kristálycukor

tejjel nokedli sűrűségűre keverd, majd szódával, vagy ásványvízzel hígítsad annyira, hogy az megfelelő sűrű legyen a sütéshez.

Ehhez add hozzá a tojás felvert fehérjének a habját és már sütheted is.

Lehet kapni teflonos palacsintasütőt. Az kiválóan alkalmas a sütéshez. Nem ragad le olaj nélkük sem.

2011. dec. 23. 21:25
 6/6 robetko ***** válasza:
5-ös teflonos palacsinta sütőt használunk mégis mindig le akar ragadni. Úgy kell felszedni müanyag lapáttal. Igaz egy kiló lisztet teszünk 1 evőkanál cukrot.
máj. 12. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!