Segítség! Miért ragad le a palacsintám?
Az első hat leragadt, ezután feladtam. Hígítottam, sűrítettem, használtam hozzá sok olajat, keveset, mégis leragad. Mit tehetnék? Most éppen elég sűrű, lehet, hogy vízzel kéne hígítanom tej helyett? Cukor nincs benne, szóda nincs itthon.
Soha nem voltam egy konyhatündér, de palacsintát tízéves korom óta tudok sütni, soha nem fordult még elő ilyen. :((((
Egy jó teflon sütő az kellene.
A palacsinta tésztájába keverj 2 evőkanál étolajat.
A sütőbe olaj nélkül sütheted. Persze ehhez kell egy jó tészta.
60 dkg. finom liszt
2 tojás sárgája
egy csipet só
egy kávéskanál kristálycukor
tejjel nokedli sűrűségűre keverd, majd szódával, vagy ásványvízzel hígítsad annyira, hogy az megfelelő sűrű legyen a sütéshez.
Ehhez add hozzá a tojás felvert fehérjének a habját és már sütheted is.
Lehet kapni teflonos palacsintasütőt. Az kiválóan alkalmas a sütéshez. Nem ragad le olaj nélkük sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!