Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért ragad le mindig a...

Miért ragad le mindig a palacsintám?

Figyelt kérdés

Tud valaki jó receptet amivel nem ragad le?

Teflon palacsintasütőm van,rakok alá olajat,de mégis leragad.( 1 tojás, tej, szóda és egy kis olajat is szoktam rakni a tésztába, kis cukor.) Volt olyan is hogy ahogy feltekertem eltört a tészta. Mit csinálok rosszul? Volt, hogy az egész tésztát ki kellett öntenem:(


2010. szept. 28. 10:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
2 tojás alaposan kikavarva 20 dkg liszttel,majd hozzákeverni 2 dl tejet és 2-3 dl szódát.Csipet só és cukor és nem kell bele olaj!
2010. szept. 28. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy túl sok cukrot teszel bele. Attól könnyen leragadhat. Ha meg törik és kemény, az a tojástól lehet (a liszt mennyiségéhez képest "sok" a tojás). Ha túl kemény, tudsz rajta segíteni: mikor kisült a palacsinta, ne tekerd fel azonnal. Tedd egy tányérra és takard le egy fedővel. Sorban rakosgasd rá a többit is és mindig takard le. Mikor kész van, megfordítod, hogy a legfelső kerüljön alulra. Meglátod milyen jó puha lesz. Gondolom a gőztől puhul meg. Utána könnyen fel tudod tekerni. Én mindig így csinálom.
2010. szept. 28. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
Én személy szerint cukor nélkül szoktam készíteni, nem olajat teszek bele, hanem vajat - nem is keveset - és a legelső alá teszek csak pici vajat még, amikor el kezdem sütni. Még sosem ragadt le. Itt is van egy hasonló recept: [link]
2010. szept. 28. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim válasza:
Az az igazi, vajjal és tejjel, szóda meg cukor nélkül! Hogy milyen isteni illata van amikor sütöm....
2010. szept. 28. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Azért ragad le, mert kevés benne a tojás!
2010. szept. 28. 11:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim válasza:

Az első válaszoló receptje OK, csak én vizet nem is rakok bele, csak tejet, kevéc sót, cukrot, plusz rakok bele olajat, fél dl mehet 40 dkg liszthet. De olaj nélkül is próbáltam már. Ebből irtó vékonyakat lehet sütni, mi így szeretjük...

Nem mindegy milyen teflon, tefal-t vegyél.

2010. szept. 28. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Ha nagy lángon sütöd, akkor a palacsintatészta, nem veszi fel az olajat rendesen és kiszárad hirtelen. Nekem is ilyenkor szoktak törni, de amikor egymásra halmozom visszapuhulnak.Inkább közepes láng. Ez egyébként a Horváth Ilona szakácskönyveb van írva és igaz. Én is inkább 2 tojást rakok bele, mert 1 tojással túl lehet hígitani és szétesik a tészta.Én is szoktam egy vanilíás cukrot is bele rakni, nem szokott leragadni. Kevés legyen a szódavíz nagyon.
2010. szept. 28. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 kotkat válasza:

részben csatlakoznék az előttem szólókhoz: NO CUKOR!!!

a tésztába én szintén teszek egy pár csepp olajat mindig, min. 2 tojás és közepesen, de felforrósított olajon sütöm. Így amikor beleöntöm az edénybe a sűrű palacsintatésztát, persze széle már azonnal sülni kezd. Érdemes a palacsintasütőt azonos - közepes - lángos tartani. Sok sikert!tehát: NO CUKOR!

2010. szept. 28. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
A linken, fuszer es lelek jot nevettem. 250mg tejet ajanl. Meg ket felszolitas, konyorges utan se volt a recept iroja, bloggolo, hajlando megadni ml/dl vagy literben. Valasz, merd le. Ilyen minek bloggol? Na, jo, maradok az en palacsinta receptemnel.
2010. szept. 28. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Milyen lisztet használsz? Mivel azt írtad, törik a palacsintád, amikor feltekered, az a gyanúm, hogy réteslisztből próbálkozol, az viszont nem jó.


Egy abszolút bevált recept.:


Kb fél kg sima liszt, 1 egész tojás, egy csipet só, egy csapott evőkanál cukor, egy evőkanálnyi étolaj. Apránként adagolom hozzá a tejet (3-4 dl). Akkor hagyom abba az adagolást, amikor már össze tudom keverni, de még sűrű marad, mint a nokedli tésztája. Ennek az a lényege, hogy így lehet legkönnyebben csomómentesre kikeverni. (Ha nem sikerül, pl túl híg lesz és csomós marad, adj hozzá még egy kis lisztet, hogy sűrű legyen és keverd újra). Amikor már teljesen sima a tészta, ugyanúgy elkezdem hozzá adagolni a semleges ízű, szénsavas ásványvizet, mint előtte a tejet. Folyamatosan keverem az ásványvízzel is. Akkor jó, amikor már folyós, könnyen önthető, de azért nem annyira híg, mint pl a tej, vagy a víz.


Felforrósított teflon serpenyőbe pici olajat teszek, a mérettől függően kb fél-3/4 merőkanálnyit adagolok, körbefolyatom a tésztát a serpenyőbe, majd teflon bevonatú lapáttal megfordítom. Biztos vajjal is finom, de ez egy nagyon egyszerű, olcsó, könnyen süthető recept, próbáld ki. Nekem még soha nem ragadt le, pedig pár ezer palacsinta kisütése tuti van már a kezemben:)


Jó étvágyat.

2010. szept. 28. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!