Miért ragad le mindig a palacsintám?
Tud valaki jó receptet amivel nem ragad le?
Teflon palacsintasütőm van,rakok alá olajat,de mégis leragad.( 1 tojás, tej, szóda és egy kis olajat is szoktam rakni a tésztába, kis cukor.) Volt olyan is hogy ahogy feltekertem eltört a tészta. Mit csinálok rosszul? Volt, hogy az egész tésztát ki kellett öntenem:(
Az első válaszoló receptje OK, csak én vizet nem is rakok bele, csak tejet, kevéc sót, cukrot, plusz rakok bele olajat, fél dl mehet 40 dkg liszthet. De olaj nélkül is próbáltam már. Ebből irtó vékonyakat lehet sütni, mi így szeretjük...
Nem mindegy milyen teflon, tefal-t vegyél.
részben csatlakoznék az előttem szólókhoz: NO CUKOR!!!
a tésztába én szintén teszek egy pár csepp olajat mindig, min. 2 tojás és közepesen, de felforrósított olajon sütöm. Így amikor beleöntöm az edénybe a sűrű palacsintatésztát, persze széle már azonnal sülni kezd. Érdemes a palacsintasütőt azonos - közepes - lángos tartani. Sok sikert!tehát: NO CUKOR!
Milyen lisztet használsz? Mivel azt írtad, törik a palacsintád, amikor feltekered, az a gyanúm, hogy réteslisztből próbálkozol, az viszont nem jó.
Egy abszolút bevált recept.:
Kb fél kg sima liszt, 1 egész tojás, egy csipet só, egy csapott evőkanál cukor, egy evőkanálnyi étolaj. Apránként adagolom hozzá a tejet (3-4 dl). Akkor hagyom abba az adagolást, amikor már össze tudom keverni, de még sűrű marad, mint a nokedli tésztája. Ennek az a lényege, hogy így lehet legkönnyebben csomómentesre kikeverni. (Ha nem sikerül, pl túl híg lesz és csomós marad, adj hozzá még egy kis lisztet, hogy sűrű legyen és keverd újra). Amikor már teljesen sima a tészta, ugyanúgy elkezdem hozzá adagolni a semleges ízű, szénsavas ásványvizet, mint előtte a tejet. Folyamatosan keverem az ásványvízzel is. Akkor jó, amikor már folyós, könnyen önthető, de azért nem annyira híg, mint pl a tej, vagy a víz.
Felforrósított teflon serpenyőbe pici olajat teszek, a mérettől függően kb fél-3/4 merőkanálnyit adagolok, körbefolyatom a tésztát a serpenyőbe, majd teflon bevonatú lapáttal megfordítom. Biztos vajjal is finom, de ez egy nagyon egyszerű, olcsó, könnyen süthető recept, próbáld ki. Nekem még soha nem ragadt le, pedig pár ezer palacsinta kisütése tuti van már a kezemben:)
Jó étvágyat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!