Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért ég le a palacsintám?

Miért ég le a palacsintám?

Figyelt kérdés
Én a cukorra tippelek... És ti?
2011. jún. 10. 16:55
 1/9 anonim ***** válasza:
Nekem is akkor szokott leégni, ha túl sok a cukor vagy túl kevés az olaj.
2011. jún. 10. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Igen az. És tegyél olajat is a tésztába. Jól keverd el.
2011. jún. 10. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Megint én: nek karcos a palacsintasütő alja?
2011. jún. 10. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim válasza:
100%,hogy a cukor a baj forrása :D
2011. jún. 10. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
81%
Elég régóta gyakorlom a palacsintasütést,és egy-két esetben fordult elő nekem,hogy leégett,és se nem az olaj,se nem a cukor volt a ludas,hanem: 1./ túl híg volt a tészta,úgy oldottam meg,hogy kivettem egy keveset a bekevert tésztából,1 tojást hozzáütve liszttel besűrítettem,az eredeti palacsintatészta anyagával készre kevertem. 2./ nem volt friss a tej(nem kicsit,mondjuk úgy hogy nem ittam volna már meg),ugyanaz,mint előző,de a hígítást szódával megoldva. Mindkét esetben használható lett. Ha nem elég forró a sütő,az is baj lehet. Az olajnak nem sok jelentősége van,van úgy,hogy teljesen olaj nélkül készítem,mégse ragad re. Viszont édesen szeretem a tésztát,úgyhogy rendesen teszek bele cukrot.
2011. jún. 10. 17:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim válasza:
100%
Csak palacsintasütő kérdése. Amióta megvettem a palacsintasütőt, ami nekem bevált, teljesen mindegy, hogy hogy keverem be a tésztát, vagy hogy milyen forró a palacsintasütő. Olyan jól csúszik, hogy lapáat nélkül, dobva tudom megfordítani, akármilyen is a tészta. Régebben, amikor még a rosszabb féle palacsintasütőim voltak otthon, sokszor előfordult, hogy leragadt, akkor telenyomattam olajjal, és jó volt. De az igazi megoldás a jó palacsintasütő.
2011. jún. 10. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Anyukámnak se ég le cukorral, csak hogy felhozzak még egy ellenpéldát... :)

De palsütőn sztem is múlik

2011. jún. 10. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
TEFLON ?
2011. jún. 11. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat... A cukor lett a ludas... De a serpenyős ötlet sem az utolsó...
2011. jún. 27. 09:59

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!