Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sikerül a palacsintám?

Miért nem sikerül a palacsintám?

Figyelt kérdés
Így csinálom: fél liter tej, két tojás, érzésre liszt, egy kis olaj, ha van, egy zacskó vaníliás cukor. De sajnos kemény lesz és törik.
2011. márc. 4. 14:38
 1/7 anonim ***** válasza:
46%
próbáld ki csak 1 tojással (sztem ott a bibi), én mindig csak 1 tojást teszek bele, tejet lisztet szemre, olajat ha eszembejut csak akkor teszek bele, cukrot nem szoktam mert mi tejföllel s sajttal is nagyon szeretjük
2011. márc. 4. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem is a tojás lehet sok.... én ahány púpozott bögre liszt, annyi tojással csinálom, és nem csak tejjel, hanem legalább fele szódával - sokkal könnyebb elkeverni vele a lisztet, nem lesz csomós, és lazít a tésztán, próbáld ki így!
2011. márc. 4. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket! Próbáltam szódával is, de akkor meg lyukacsos lett a tészta és kifolyt belőle helyenként a töltelék. De lehet, hogy akkor meg sok volt a szóda.
2011. márc. 4. 14:50
 4/7 Bányai Károly ***** válasza:
100%
a tojás nem lehet baj. Én sokat teszek bele, mert akkor nem szakad olyan könnyen, de olyat nem okoz, hogy törne tőle. Éppen rugalmasabb lesz, mert a tojásban fehérje van, meg zsír.
2011. márc. 4. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
biztos nem a tojás a baj hisz más országokban (pl francia) a crépes (ottani palacsinta) kb annyiban más a miénktől hogy több tojás van benne..
2011. márc. 4. 15:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

nem lehet, hogy rossz a serpenyőd? használj teflonosat, abban szinte bármit kisüthetsz, még olaj nélkül is.

(én amúgy kevesebb tojást és tejet rakok bele, mint te, ásványvízzel öntöm fel, felesben teljes kiőrlésű lisztet használok, a végeredmény pedig puha és finom.)

2011. márc. 5. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Én sosem tudtam palacsintát sütni - egyáltalán, míg ezen az oldalon rá nem akadtam egy receptre:

4 tojás, 6 dl tejet, 2 evőkanál cukrot, csipet sót elkeverek egy tálban. Utána hozzáteszek 10 kanál lisztet, villával jól összekeverem - pár perc alatt. Utána a megint 10 kanál liszt, összekeverem. turmixgép nélkül is így viszonylag csomómentes lesz, rövid idő és nem fárasztó. Aztán hozzáöntök 3 deci szénsavas vizet, jól összekeverem, h homogén legyen. Az első palacsinta után kb. 3/4 dl olajat öntök a tésztához. Eddig senki sem panaszkodott ! Azért ha kipróbálod, írd meg. Ja, és még szerintem ez hígitásra szorul, néha pici tejjel még felöntöm.

2011. márc. 5. 22:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!