Miért nem sikerül a muffin? Miért ég oda a teteje, az közepe pedig még pépes.
Ez alapján a recept alapján sütöm:
24 darabhoz:
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg csokoládé
25 dkg megy
2 evőkanál kakaópor
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
2 dl olaj
2 dl tej
1 evőkanál Nutella
1 kiskanál fahéj
200 fokon hőlégkeverősön.. idáig egyszer sikerült csak, mostanában mindig szénné ég a teteje, a belseje meg szinte alig sült át.. Próbáltam szilikonban és fémben is sütni.. Egyszerűen nincs ötletem, miért nem jó. A fémet persze kikenem vajjal.
Előre is köszönöm a válaszokat :)
Hú ez olyan finoman hangzik hogy már csorog a nyálam.
Kipróbálom én is ezt a receptet.
A 200 fok az túl sok. Próbáld kb. 160 fokon sütni, alsó-felső sütéssel. És ne pont középre rakd hanem egy fokkal lejjebb ( de ne a legalsóra!)
Nem kell kivajaznod amiben sütöd, elég ha belerakod a muffinpapírt és abban sütöd, én így szoktam és mindig tökéletes.
Értem. Magas a hőfok. Köszönöm a válaszokat.
Egyébként mikor egyszer sikerült, akkor tényleg nagyon szuperfinom lett :D 25 db-ot sittysutty befalt a család :D
Sok benne a folyékony elem, így nem tud szilárdra sülni!!! tej, meggy (levet enged) olaj,nutella is lágyít.A legegyszerűbb recept a bögrés!
2 tojás külön , (a fehérjét habbá vered) 1 pohár joghurt, egy pohár cukor, 1 pohár liszt,sütőpor. A sárgájával az alapanyagokat összekevered, bele a habot.Edde bármit tehetsz.Gyümölcs, csoki, bármi. Isteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!