Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem sikerül a muffin?...

Miért nem sikerül a muffin? Miért ég oda a teteje, az közepe pedig még pépes.

Figyelt kérdés

Ez alapján a recept alapján sütöm:

24 darabhoz:

25 dkg liszt

1 csomag sütőpor

10 dkg csokoládé

25 dkg megy

2 evőkanál kakaópor

15 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

1 db tojás

2 dl olaj

2 dl tej

1 evőkanál Nutella

1 kiskanál fahéj

200 fokon hőlégkeverősön.. idáig egyszer sikerült csak, mostanában mindig szénné ég a teteje, a belseje meg szinte alig sült át.. Próbáltam szilikonban és fémben is sütni.. Egyszerűen nincs ötletem, miért nem jó. A fémet persze kikenem vajjal.

Előre is köszönöm a válaszokat :)

2011. aug. 19. 13:56
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem magas hőfokon sütöd. Ha én is magasan sütök valamit, ugyanez lesz:S Eleinte jó hogy magas fokon sütöm, utána lejjebb kell venni. Nekem ált. bejön ez a megoldás:)
2011. aug. 19. 14:05
 2/5 anonim ***** válasza:

Hú ez olyan finoman hangzik hogy már csorog a nyálam.

Kipróbálom én is ezt a receptet.

A 200 fok az túl sok. Próbáld kb. 160 fokon sütni, alsó-felső sütéssel. És ne pont középre rakd hanem egy fokkal lejjebb ( de ne a legalsóra!)

Nem kell kivajaznod amiben sütöd, elég ha belerakod a muffinpapírt és abban sütöd, én így szoktam és mindig tökéletes.

2011. aug. 19. 15:30
 3/5 A kérdező kommentje:

Értem. Magas a hőfok. Köszönöm a válaszokat.

Egyébként mikor egyszer sikerült, akkor tényleg nagyon szuperfinom lett :D 25 db-ot sittysutty befalt a család :D

2011. aug. 19. 16:04
 4/5 anonim ***** válasza:

Sok benne a folyékony elem, így nem tud szilárdra sülni!!! tej, meggy (levet enged) olaj,nutella is lágyít.A legegyszerűbb recept a bögrés!

2 tojás külön , (a fehérjét habbá vered) 1 pohár joghurt, egy pohár cukor, 1 pohár liszt,sütőpor. A sárgájával az alapanyagokat összekevered, bele a habot.Edde bármit tehetsz.Gyümölcs, csoki, bármi. Isteni.

2011. aug. 19. 16:10
 5/5 A kérdező kommentje:
Hát nemtudom, hogy tényleg a sok lé miatt van-e, mert állagra ugyanolyan mint a legegyszerűbb muffin, a meggyet pedig kicsit szűröm mielőtt beletenném, és a befőtt levéből sem megy bele egy mili sem. De azért köszönöm a válaszokat, azt a bögréset meg kipróbálom, de nincs valami amivel lehetne a joghurtot helyettesíteni? A tejféléket általában kispórolom mindenhonnan. (Allergia miatt)
2011. aug. 19. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!