Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A palacsintám így jó lesz?

A palacsintám így jó lesz?

Figyelt kérdés
Megcsináltam a tésztáját, kicsit sűrűbb lett. Benne van a liszt, tej, tojás, élesztő(mi ezt is szoktunk bele rakni), só. Tehát kicsit sűrűbb. Most hagyjam állni kicsit, és utána bele a szóda? Vagy hogy? Még nem csináltam.
2010. jún. 15. 11:38
 1/7 anonim válasza:
10%
hát nm tom en soha az életbe nem rakokn bele élessztót,es hol marad a cukor??
2010. jún. 15. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

minek bele élesztő? mi szódát se rakunk bele, csak sok tejet, meg cukrot is


nagyon finom

2010. jún. 15. 11:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen mindegy, hogy szódával vagy anélkül hagyod állni. Most lehet, hogy nagy hülyeséget mondok, de lehet, hogy azért jobb a szódát közvetlen sütés előtt belekeverni, mert így nem megy ki belőle a szénsav (állás közben talán több elszáll belőle) és jobban lazítja a tésztát.
2010. jún. 15. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Tegyél bele még tejet! Szóda az élesztősbe nem kell! Az élesztős palacsinta kicsit sűrűbb tészta, mint a sima. Tejet bármikor önthetsz hozzá, ha sütés közben úgy érzed, sűrűsödik, akkor is önthetsz, csak az alényeg, hoyg egyszerre nagyon keveset, mert könnyű túlhígítani. És jól keverd el. Állni nem muszáj neki.Én öntök bele egy deci olajat is, azzal is jól elkeverem, úg ykönnyebb sütni, és nem lesz zsíros, mert nem felszívja, hanem éppen kiengedi az olajat. Süss egy próbát, ha sűrű, keverj hozzá mondjuk fél deci tejet, aztán látod - ha még sűrű , akkor még pár kortynyit, és így! Ügyesen! Biztosan nagyon finom lesz!

Én szeretem az élesztős palit, mert finom puha!

2010. jún. 15. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Cukrot ne tegyél, főleg, ha kezdő vagy, mert könnyebben leragad! Ráérsz ha édes töltelékkel eszitek, az éppen elég lesz.
2010. jún. 15. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Az élesztőből fejlődik a szénsav, amit a szódavizesnél a szóda ad. De lehet élesztő és szóda nélkül is készíteni, úgy is finom. Egyáltalán, a palacsinta mindenhogyan finom! éLESZTŐVEL, CUKORRAL, SÓVAL, SZÓDÁVAL, KUKORICALISZTTEL, tojással, olajjal...mindegy, mi.Állva, vagy azonnal sütve. Elrontani nem lehet. Csak ha összeszakadozik, de akkor leszórjuk cukorral-lekvárral, és azt állítjuk róla, hogy császármorzsa :)
2010. jún. 15. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Régen én is csináltam élesztős palacsintát, picit tovább kell sütni, mert vastagabb, mint a hagyományos. Felfuttattam az élesztőt és mindent összekeverve, fél órát hagytam kelni és utána sütni.
2010. jún. 15. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!