A sütés nélküli piskótás tortákat (pl. citrom) hogyan kell csinálni? Úgy értem a lapok hogyan állnak össze, vagy miként lesz a piskótából kerek tortaforma?
Leírok neked egy egyszerű babapiskótás citromtorta receptet, nagyon finom.
Hozzávalók:
20dkg babapiskóta
2 csomag vaníliás pudingpor (főzős) + 6 dl tej
2 kis doboz tejföl (20 %-os!)
1 nagy citrom leve és reszelt héja
cukor ízlés szerint (kb. 15-20 dkg)
Egy kör alakú, kapcsos tortaforma alját kibélelem a babapiskótával. A pudingot ízlés szerint cukorral sűrűre főzöm 6 dl tejjel. Langyosra hűtöm, és hozzákeverem a tejfölt, valamint a citrom héját és levét. Adhatunk hozzá 25 dkg túrót is, nem rontja el, de anélkül is finom. Ha nem elég édes, még rakunk hozzá cukrot. A krémet elsimítjuk a babapiskótán, tetejét díszíthetjük tejszínhabbal vagy leönthetjük citromos zselével.
Zselé készítése: 3,5 dl citromos szénsavas üdítőben 1 evőkanál cukorral megfőzünk 1 csomag vaníliás pudingport, 3-4 percig kevergetve hűtjük, de még melegen ráöntjük a tort tetejére. Miután teljesen kihűlt a tortánk, éjszakára
hűtőbe tesszük, hogy szépen összeérjenek az ízek, megpuhuljon a piskóta, és megdermedjen a krém. Másnap óvatosan leemeljük a kapcsos forma oldalát (előtte késsel vágjuk körbe), és szeleteljük. Nagyon finom torta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!