Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A sütés nélküli piskótás...

A sütés nélküli piskótás tortákat (pl. citrom) hogyan kell csinálni? Úgy értem a lapok hogyan állnak össze, vagy miként lesz a piskótából kerek tortaforma?

Figyelt kérdés
2011. szept. 26. 20:15
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem igazán értelek. A piskótát sütni kell. Ha kerek tortát szeretnél, akkor kerek tortaformában sütöd a lapokat (vagy egyenként, vagy egybe és kihűlés után vízszintesen 3-4 lapba vágod). Vagy pedig veszel a boltban kerek tortalapokat és tetszés szerinti krémmel megtöltöd.
2011. szept. 26. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
ennek a megválaszolásához,látnunk kéne a receptet is,mert így nem igazán tudok segíteni
2011. szept. 26. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Közben rájöttem, hogy valószínűleg a babpiskótával készült tortákra gondolsz, ugye?
2011. szept. 26. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
babapiskótával
2011. szept. 26. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Igen, arra gondoltam. Azt hogyan kell elképzelni?
2011. szept. 27. 08:32
 6/8 anonim ***** válasza:
úgy lesz kerek tortaforma,hogy a kapcsos tortaformát telerakják babapiskótával.az oldalán meg állítva,majd beleöntik a krémet,lehűtík,megdermed és páróra múlva szelhető
2011. szept. 27. 09:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Leírok neked egy egyszerű babapiskótás citromtorta receptet, nagyon finom.


Hozzávalók:

20dkg babapiskóta

2 csomag vaníliás pudingpor (főzős) + 6 dl tej

2 kis doboz tejföl (20 %-os!)

1 nagy citrom leve és reszelt héja

cukor ízlés szerint (kb. 15-20 dkg)


Egy kör alakú, kapcsos tortaforma alját kibélelem a babapiskótával. A pudingot ízlés szerint cukorral sűrűre főzöm 6 dl tejjel. Langyosra hűtöm, és hozzákeverem a tejfölt, valamint a citrom héját és levét. Adhatunk hozzá 25 dkg túrót is, nem rontja el, de anélkül is finom. Ha nem elég édes, még rakunk hozzá cukrot. A krémet elsimítjuk a babapiskótán, tetejét díszíthetjük tejszínhabbal vagy leönthetjük citromos zselével.

Zselé készítése: 3,5 dl citromos szénsavas üdítőben 1 evőkanál cukorral megfőzünk 1 csomag vaníliás pudingport, 3-4 percig kevergetve hűtjük, de még melegen ráöntjük a tort tetejére. Miután teljesen kihűlt a tortánk, éjszakára

hűtőbe tesszük, hogy szépen összeérjenek az ízek, megpuhuljon a piskóta, és megdermedjen a krém. Másnap óvatosan leemeljük a kapcsos forma oldalát (előtte késsel vágjuk körbe), és szeleteljük. Nagyon finom torta!

2011. szept. 27. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
De jól hangzik a #7 recept. :)
2018. márc. 7. 05:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!