Ha zsiradékkal sütök, pl pogit tényleg sütés vége előtt 10 percel ki kell venni?
Figyelt kérdés
Gondolok arra ,ha olyan sós sütit,sütök amiben,zsir,vagy,vaj van a tésztában gyurva. Kicsit kezdő vagyok még !!! A szomszéd 70éves néni mondta mert,hogy a zsiradék,miatt még tovább sül amikor már kivettem a sütöböl : szerinte ,igy nem szárad meg a pogi,meg az ilyen tipusú sütik. Szombaton sütnék segitsetek ? kiprobáljam ezt a modszert ??? félek,hogy nyers marad:2011. szept. 2. 16:27
1/4 anonim válasza:
Nézd, a 70 éves néninek nagyjából 60 év tapasztalata van a főzésben, de te akkor vedd ki, amikor te úgy látod, hogy készen van. Minden sütő más. A zsír is mindig más, azért mondom, hogy nem törvényszerű, hogy mikor veszed ki. Ma már a receptek legtöbbje margarint ír elő a pogácsákhoz, és az sütés közben másképp viselkedik, mint a zsír vagy a vaj. Élesztős tésztáknak az a titkuk, hogy a sütőt nem kell előmelegíteni.
2/4 anonim válasza:
Szerintem ne tedd :)
A receptek többségében benne van, hogy meddig és milyen hőfokon süsd.
3/4 anonim válasza:
Én ilyet még sosem hallottam,pedig én is sütök már vagy 20 éve,ha nem több.Nem szoktam kivenni előbb,a pogim nem száraz,nagyon finom,két tepsivel elfogy pár óra alatt.
4/4 anonim válasza:
Én sem veszem ki soha,pedig már 60 éve sütök. A sütőbe tegyél egy edénybe vizet,hogy gőzben süljön meg a tészta. Attól lesz puha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!