Tócsnit szeretnék csinálni, de lehet, hogy nem lesz elég lisztem. Rakhatok bele valami mást száraz alapanyagnak? Vagy úgy már nem lesz jó?
Figyelt kérdés
2011. nov. 2. 19:06
1/8 anonim válasza:
Én szoktam zabkorpát, vagy búzakorpát és az rendben van, elvileg valamelyik fajta reszelt sajt is jó, nem tudom melyik. De hát valami kell hogy összetartsa a cuccot, ez biztos.
2/8 anonim válasza:
Kevesebb liszttel is elkészítheted. Én körülbelül 3-4 evőkanálnyi lisztet teszek a kiló krumplihoz meg egy tojást, sót, borsot egyebet semmit, mert a fokhagymát nem bírja az epém. A nagy reszelőn reszelem le a krumplit. Annyira nem is formázom, hadd maradjon jó borzas ropogós a széle.
3/8 anonim válasza:
Én 1kg. krumplihoz 1 púpos evőkanál lisztet teszek, 1 tojást, 1 ek. tejfölt és sót. Ha kicsit fel akarom turbzni, akkor egy kevés füstölt szalonnakockát is teszek bele.
4/8 anonim válasza:
Zalai vagyok, és a krumpliprósza azaz felétek tócsni a következőképpen készül: krumplit nyersen lereszelni, lisztet, kefírt beletenni. Kicsit sózni. Akkor jó ha a massza palacsinta tészta sűrűségű lesz. Tojást nem rakunk bele mert annak már semmi köze a krumpliprószához!Ez az igazi recept!
5/8 anonim válasza:
De ha a dödölléről írtok, abba sem kell tojás!
6/8 anonim válasza:
Ez egyike azon étkeknek amikre fokozottan igaz az "ahány ház, annyi szokás" mondás. Más a neve, az alapanyagok nagyjából azonosak , nem érdemes vitázni miatta.
7/8 anonim válasza:
Ez nem vita, csak én mint zalai, akiknél ez népi étel, elmondtam az eredeti receptet.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek, megcsináltam, csak kevesebb liszttel, fincsi lett így is! :)
2011. nov. 3. 12:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!