Mi az a száraz dunszt? Tettem már el befőttet, azt tudom, mi az a dunsztolás, de ezt a kifejezést még nem hallottam. Hogy "csináljam" a száraz dunsztot?
Figyelt kérdés
2011. júl. 12. 10:29
1/4 anonim válasza:
A száraz dunsztot ott használjuk, amikor az üvegbe rakott akármi, már készen van, tehát tűzön nem kell dunsztolni. Olyankor a megtöltött üvegeket olyan helyre tesszük: ládában, egyéb félre-eső helyen vastagon kibéleljük újságpapírral és pokrócokkal stb. rárakjuk az üvegeket, és ugyanolyan vastagon be is takargatjuk. Megvárjuk míg ott hűl ki. Általában a lekvárokat, paradicsom ivólét és hasonlókat szoktuk száraz dunsztba tenni.
Legalábbis én így emlékszem. (Kb. 20 éve nem rakok el befőttet)
2/4 anonim válasza:
Amit főzöl pld.: lekvár. Megfőzöd a lekvárt, üvegekbe töltöd, lefeded és ruhákkal kibélelt kosárba teszed, jól betakarod az üvegeket és ott hagyod kihűlni.
3/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!! :D
2011. júl. 12. 11:09
4/4 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!