Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért kell néhány percre...

Miért kell néhány percre tetejére állítani a frissen főzött lekvárral megtöltött és fém tetővel zárt lekváros üveget, száraz dunszt előtt?

Figyelt kérdés
2011. júl. 9. 13:44
 1/4 anonim ***** válasza:
mert így a forró lekvár megöli a tetőn lévő bacikat is. +vákuum is képződik
2011. júl. 9. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Igen, vákuum és a sterilizálás végett.
2011. júl. 9. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Vákuum akkor is lesz, ha az üveg a talpán áll, nem?
2011. júl. 9. 14:52
 4/4 anonim válasza:
Ha nagyon jól zár a tető, akkor a talpára állított üvegben is lesz vákum, de ha fordítva áll, akkor a dolog biztosabb és valóban, a sterilizálás sem mellékes.
2011. júl. 17. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!