Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért törik a palacsintám...

Miért törik a palacsintám széle? Miért olyan száraz?

Figyelt kérdés
Hiányzik valami a tésztából, vagy túl sok valamiből? A liszt, amiből készítem, az jó, mert anyukám is abból csinálja, és neki mindig jó. Nekem nem sikerül szép levegősre, es puhára, inkább olyan, mint a frizbi. Vagy nem a megfelelő hőmérsékleten sütöm? Vagy?
2011. máj. 3. 18:06
 1/7 anonim ***** válasza:
73%
nem teszel bele sok vizet? Minél több a víz annál szárazabb. Én nem is szoktam beletenni
2011. máj. 3. 18:10
 2/7 A kérdező kommentje:
Kb 3/4 tej - 1/4 asvanyviz aranyban csinalom. Legkozelebb megprobalom viz nelkul. Koszi
2011. máj. 3. 18:18
 3/7 anonim ***** válasza:
73%
Én kizárólag csak tejjel kavarom a palacsintát, mégis száraz és törik a széle. Sztem attól, hogy a szélét nem "készítjük" olyan vastagra, mint a többi részét, ill. közepét. Attól az még ugyanolyan finom.
2011. máj. 3. 18:19
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Biztos nem a víz az oka, mert én kizárólag csapvízzel csinálom, és kevés sütőport is teszek bele, nekem nem szokott törni. A tészta hamar megsül, nem kell sokáig sütni, mert akkor tényleg nagyon megszárad és törni fog. A megsült palacsintákat mindig letakarom egy nagy tállal, míg a következőt sütöm. Így puha marad. Több ötletem nincs. Én mindig így készítem, és jó.
2011. máj. 3. 18:35
 5/7 anonim válasza:
100%
Valószinű hogy vagy a viz vagy a liszt a sok, de egyébként nem szabad annyira felhozni a palacsinta sütőn, szal, hogy ne legyen túl nagy és nem lesz a széle se vékony, emiatt nem repedezik ki. /szakács/
2011. máj. 3. 18:38
 6/7 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Én a tésztába is teszek olajat, lehet, ettől nem szárad ki? Nem tudom.
2011. máj. 3. 18:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Javítom. A 18:35-ös voltam.
2011. máj. 3. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!