A kézi mixerhez való dagasztóvillával nekem soha nem
sikerül a dagasztás, mi lehet ennek az oka?
Azt nem tudom, mit csinálUNK rosszul, mert én ugyanígy vagyok vele, mint te. Úgyhogy én már nem is próbálkozom vele, dagasztok kézzel vagy a kenyérsütőgépemmel.
2012. jan. 19. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?
2/17 A kérdező kommentje:
Akkor nem vagyok egyedül, ha nem haragszol, most megnyugodtam :-)
3/17 anonim válasza:
Ismerős. Anno a nagymamám tönkre is tette így, szóval nem alaptalan a félelmed. Ha valaki tudja, mit csinálunk rosszul, engem is érdekelne...
2012. jan. 19. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?
Ha bekenitek a dagasztó kart étolajal akkor nem fog felcsavarodni a tészta.
2012. jan. 19. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
Sajnos az egész egyszerűen nem jó semmire. Én nem próbáltam, de mindig is úgy gondoltam, hogy semmire se jó. Ha mégis, akkor csak valami nagyon mini adagra lenne alkalmas. Mindig kézzel dagasztok, vagy fakanállal (pl.fánk).Kicsit macerásabb, de legalább nem bosszankodok, hogy a dagasztókarral nem megy.
2012. jan. 19. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
6/17 anonim válasza:
Nekem nagyon bejön a dagasztókar, mindig azzal dagasztok! Nem úgy kell használni, mint a sima habverőkart, hanem más irányban kell mozgatni a gépet. Nehéz elmagyarázni, de olyan mozdulatot csinálj a géppel, mint ahogy kézzel csinálnád. (Nem tudom mennyire érthető)
2012. jan. 19. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
Amiatt is felkaphatja a tésztát, ha fordítva teszitek bele a két kart, mint kellene! A habverőnek mindegy, melyik melyik lyukba megy, de a dagasztónak nem, mert elvileg attól függően változik a forgásirány (én nem értek hozzá, bátyám mondta). De tény, hogy az én régi gépemen meg volt jelölve, hogy melyik melyikbe való, míg a habverő nem :) érdemes megpróbálni szerintem!
2012. jan. 19. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
8/17 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm,hogy válaszolt!
Megpróbálkozom akkor azzal, hogy bekenem olajjal, hátha az is segít majd valamit.De jó, hogy mondod kedves utolsó,mert eddig én soha nem is figyeltem, hogy melyik hova való, csak belehelyeztem a mixerbe, akkor lehet, hogy ez a gond?:-)
Jó lenne, ha sikerülne :-)
én nem pazarolnám az olajat, szerintem idő után, úgy is "leszedi" a liszt, de megér egy próbát :)
nagyobb adagokat tényleg nem könnyű csak ezzel a kis dagasztókarral begyúrni, én úgy szoktam, hogy nagyjából összegyúrom a géppel, aztán kézzel már se perc alatt megvagyok
amúgy tényleg úgy kell, ahogy az egyik hozzászóló írta, másképp kell mozgatni, oldalirányban, félig fektetve-döntve, körkörösen és fektetett 8-as alakban, másképp nem tudom leírni :P
2012. jan. 19. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
10/17 anonim válasza:
Köszi utolsó! Látom, te legalább érted mire gondoltam :) Szóval nekem nagyon bejön a dagasztókar.
2012. jan. 20. 20:27
Hasznos számodra ez a válasz?
További kérdések: