A kézi mixerhez való dagasztóvillával nekem soha nem sikerül a dagasztás, mi lehet ennek az oka?
Én is gyakorlásba vagy, (eddig kézzel gyúrtam)de ami feltűnt nekem, ha mondjuk egy félkilónál több az anyag úgy növeljük az edényt.
Az alj rész miatt, ne érjen a szár felétől följebb a tészta. A másik, kezdésnél inkább hagyjunk maradékot a lisztből, kissé lágy tésztát szeret a kar.
Amikor készen felé tartunk úgy bele forgathatjuk-gyúrhatjuk kézzel a gyúró deszkán is az elkívánt keménységre.
A tál alján körbe-körbe föl-le, tincsenként kezdjük, mint amikor bot mixerezünk.
A vége felé össze állás után, féloldalra tartani a tálat, leszedi szépen az oldalára tapadtakat is, és egy gombóccá válik. (elválik az edény falától, hólyagos)
Leírom a saját tapasztalatomat is, hátha valakinek segít :)
Én is a ti elmondásotok alapján próbálkoztam, köszi érte! :)
Először nekem is rögtön felcsavarodott a tészta, tényleg trükközni kell vele, máshogy nem megy.. Nekem az vált be, hogy oldalra fordítottam a gépet, vagyis minél jobban vízszintesen próbáltam tartani, és ki-be húztam a tésztába, miközben forgattam a tálat. Tényleg hasonlít a kézi dagasztás módszerére, de nekem az esélytelen művelet.. Így pedig teljesen jó tésztát tudtam összehozni. Viszont még így is megerőltette a gépet, az ajánlott 15 perces gépi dagasztáshoz igen jó gép kell... Én 5 percig csináltam kb, de így is jó volt. Bár lehet hólyagosabb lett volna a tészta amúgy, de a végeredmény elég finom lett, úgyhogy én ezt sikernek könyvelem el :)
Ha valaki esetleg keresné a topikot :)
Én egy tálas mixert kaptam dagasztáshoz. Szépen belepakolok a tálba mindent egy lágyabb tésztához és elindítom, de érdemes 2-3 percenként kikapcsolni egy picit, ha úgy félti valaki a gépét mint én :)
Amikor látom, hogy a tésztát már összedolgozta, akkor teszek, hozzá annyi lisztet még, hogy ki tudjam szedni és én csak kelesztés után szoktam hozzá gyúrni azt a lisztmennyiséget, amivel már könnyen formázhatóvá válik a tészta, de még így is időtakarékosabb, mint a kézi dagasztás :)
Nézzétek csak, íme egy tanács:
Nézzétek csak, íme egy tanács 00:28-nál:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!