Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A kézi mixerhez való dagasztóv...

A kézi mixerhez való dagasztóvillával nekem soha nem sikerül a dagasztás, mi lehet ennek az oka?

Figyelt kérdés
Eddig soha nem sikerült, midig fel akar csavarodni a villára, és mindig attól félek, hogy ahogyan próbálkozom a tészta valahogy bejut a motor részbe, és tönkre teszem az egész gépet:-( mit csinálok rosszul szerintetek?
2012. jan. 19. 14:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Én is gyakorlásba vagy, (eddig kézzel gyúrtam)de ami feltűnt nekem, ha mondjuk egy félkilónál több az anyag úgy növeljük az edényt.

Az alj rész miatt, ne érjen a szár felétől följebb a tészta. A másik, kezdésnél inkább hagyjunk maradékot a lisztből, kissé lágy tésztát szeret a kar.

Amikor készen felé tartunk úgy bele forgathatjuk-gyúrhatjuk kézzel a gyúró deszkán is az elkívánt keménységre.

A tál alján körbe-körbe föl-le, tincsenként kezdjük, mint amikor bot mixerezünk.

A vége felé össze állás után, féloldalra tartani a tálat, leszedi szépen az oldalára tapadtakat is, és egy gombóccá válik. (elválik az edény falától, hólyagos)

2013. febr. 7. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/17 B Borsika válasza:

Leírom a saját tapasztalatomat is, hátha valakinek segít :)

Én is a ti elmondásotok alapján próbálkoztam, köszi érte! :)

Először nekem is rögtön felcsavarodott a tészta, tényleg trükközni kell vele, máshogy nem megy.. Nekem az vált be, hogy oldalra fordítottam a gépet, vagyis minél jobban vízszintesen próbáltam tartani, és ki-be húztam a tésztába, miközben forgattam a tálat. Tényleg hasonlít a kézi dagasztás módszerére, de nekem az esélytelen művelet.. Így pedig teljesen jó tésztát tudtam összehozni. Viszont még így is megerőltette a gépet, az ajánlott 15 perces gépi dagasztáshoz igen jó gép kell... Én 5 percig csináltam kb, de így is jó volt. Bár lehet hólyagosabb lett volna a tészta amúgy, de a végeredmény elég finom lett, úgyhogy én ezt sikernek könyvelem el :)

2015. febr. 23. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/17 anonim válasza:

Ha valaki esetleg keresné a topikot :)

Én egy tálas mixert kaptam dagasztáshoz. Szépen belepakolok a tálba mindent egy lágyabb tésztához és elindítom, de érdemes 2-3 percenként kikapcsolni egy picit, ha úgy félti valaki a gépét mint én :)

Amikor látom, hogy a tésztát már összedolgozta, akkor teszek, hozzá annyi lisztet még, hogy ki tudjam szedni és én csak kelesztés után szoktam hozzá gyúrni azt a lisztmennyiséget, amivel már könnyen formázhatóvá válik a tészta, de még így is időtakarékosabb, mint a kézi dagasztás :)

2016. jan. 30. 01:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/17 TinaSomlo válasza:

Nézzétek csak, íme egy tanács:

[link]

2023. júl. 19. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/17 TinaSomlo válasza:

Nézzétek csak, íme egy tanács 00:28-nál:

[link]

2023. júl. 19. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/17 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönjük!!:)
2023. júl. 19. 14:41
 17/17 TinaSomlo válasza:
Nagyon szívesen! Remélem tudtam segíteni, és beválik a tanács!
2023. júl. 19. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!