Sikerül, ha a így csinálom a tiramisu tortát?
Figyelt kérdés
Piskótát sütök, 2-őt, majd elfelezem őket.
Rumos-cukros kávéval meglocsolom őket, hogy ne legyenek szárazak.
A krém a következő lenne:
1 nagy doboz habtejszínt felverek egy kis cukorral együtt. Hozzáadom a mascarpone-t. Ha kell, még adok hozzá cukrot.
Megkenem a piskótákat, egymásra rakom. A tetejére kenek még egy kis krémet, majd megszóróm szitált kakaóporral.
Hűtőbe teszem 1-2 napra, egyenlőre még a kapcsos tortaformámban.
És ha ezután kibontom a formából, ugye nem fogsz szétesni?
Tetszik nektek a recept? Egyéb észrevételetek van?
Minden ötletet szívesen fogadok.
Amúgy ez szülinapra készül!
2012. aug. 29. 21:58
1/10 anonim válasza:
Szerintem jó csak én annyit csinálnék h vagy habfixet v zselatint tennék a krémbe h tuti megkössön rendesen
2/10 A kérdező kommentje:
hűű, tényleg!!! köszi!
2012. aug. 29. 22:03
3/10 anonim válasza:
Nagyon jól hangzik, ügyes vagy! Amikor én készítek tiramisut, akkor minden krémrétegre szitálok kakaóport, mert nekem úgy intenzívebb az íze.
4/10 A kérdező kommentje:
:)
milyen kakaóport használsz?
2012. aug. 29. 22:05
5/10 anonim válasza:
Én ugyan az egyes vagyok de én is elmondom milyet használok :D Arany kakaóport
6/10 A kérdező kommentje:
és milyen a minősége? jobb a "cicásnál"? :)
2012. aug. 29. 22:10
7/10 anonim válasza:
Igen, a szerencsi "cicás" volt otthon mindig, nálam az a favorit, mindegy mennyibe kerül. Ahol most lakom, ott ilyen nincs :(
8/10 anonim válasza:
Nem a márka a lényeg, hanem a kakaótartalom! Mindig ezt vedd figyelembe. Minél magasabb, annál erőteljesebb az íz, jobb a minőség. Finomabbak a sütemények. :)
10/10 anonim válasza:
Hmmm.... hát igen, akkor úgy látszik, ott b..ak át ahol csak tudnak. :( Bár annyira nem meglepő. Attól még továbbra is ha tehetem, magyar terméket veszem. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!