Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Marhapörkölt így?

Marhapörkölt így?

Figyelt kérdés

A hétvégén bográcsos marhapörköltet szeretnék készíteni. Többször csináltam már, úgyhogy képben vagyok.:) Amit szeretnék, hogy különleges legyen. Mivel, és hogyan tudnám egy kicsit különlegesebbé tenni?(pl. fűszerek, főzési technika, stb.) Várom az ilyen irányú ötleteket.


Illetve ha pár darab aszalt szilvát teszek bele, az jó lehet? Ha igen, akkor mikor tegyem bele? Köszi.



2012. szept. 12. 12:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Hát én egy jó kis marhapörköltnél nem kockáztatnák, évente jó ha 2x eszünk, falnak mennék, ha nem lenne jó.
2012. szept. 12. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:

Én az aszalt szilvát kihagynám.


De, amit én javaslok:

- a paprikát érdemes kicsit kiforralni a hagymás zsíron, mert előhozza az ízét.

- mindenképpen "pörköld" a húst. Tehát az indításnál víz nélkül kezdd, majd apránként öntsd fel. Kezdetnek egy kis vörösborral.

- borsikafű minden mennyiségben (meg egy kevés zsálya).


A többit szokás szerint.

2012. szept. 12. 12:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:
Én is tartok a kísérletezéstől, de csak el kell kezdeni valamikor.:) A húst szoktam "pörkölni", de a borsikafű az tuti? Köszi a válaszokat.
2012. szept. 12. 12:34
 4/11 anonim ***** válasza:

szerintem nem kellene semmilyen extra csavart belevinned, mert nagyobb az esély a bukásra, mint a dicsőségre

ha engem valahová meghívnának egy jó marhapörköltre, és kapnék valami aszalt szilvás dolgot, ki lennék akadva rendesen

hidd el, azért már dicsőíteni fognak, ha valóban jól el tudod készíteni a marhapörköltet

mert sokan hiszik, hogy nekik megy, közben meg dehogy...

2012. szept. 12. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Mi ez a negatív hozzáállás?:))) Kicsit több optimizmust! Persze köszi hogy válaszoltok, és tényleg lehet bukás is a vége.
2012. szept. 12. 12:38
 6/11 anonim ***** válasza:
A marhapörkölt szerintem hagyományosan jó, nem kell bele a különlegesség. Ha finomra tudd elkészíteni, akkor nem hiányzik az újítás.
2012. szept. 12. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Én is a hagyományosra esküszöm, de volt már, hogy szaporítottam negyedekbe vágott apró gombával. finom lett tőle , nem rontotta el, persze ehhez a gombát is kell szeretni.
2012. szept. 12. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
úgy ennék most egy tányérral,krumplival, kenyérrel hmmmm
2012. szept. 12. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

A borsikafű tényleg tuti, de akkor ne tegyél bele borsot!

Vannak emberek, akik a borsra allergiásak. Legalább ők is ehetnek a pörköltedből.

Az aszalt szilva nem kell bele, bár meg se kottyan egy bogrács pörköltnek egy darab aszalt szilva, :-)) ami egy aszalt egérről nem mondható el.

Bort is szoktak belepazarolni. Ne csináld! Szerintem a bort utána kell meginni.

2012. szept. 12. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Az egyszerű a nagyszerű!

Minél inkább cifrázod (mert azt szeretnéd, hogy tuti legyen), annál nagyobb az esélye, hogy valahol, valami gubanc becsúszik!

2012. szept. 12. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!