Marhapörkölt így?
A hétvégén bográcsos marhapörköltet szeretnék készíteni. Többször csináltam már, úgyhogy képben vagyok.:) Amit szeretnék, hogy különleges legyen. Mivel, és hogyan tudnám egy kicsit különlegesebbé tenni?(pl. fűszerek, főzési technika, stb.) Várom az ilyen irányú ötleteket.
Illetve ha pár darab aszalt szilvát teszek bele, az jó lehet? Ha igen, akkor mikor tegyem bele? Köszi.
Én az aszalt szilvát kihagynám.
De, amit én javaslok:
- a paprikát érdemes kicsit kiforralni a hagymás zsíron, mert előhozza az ízét.
- mindenképpen "pörköld" a húst. Tehát az indításnál víz nélkül kezdd, majd apránként öntsd fel. Kezdetnek egy kis vörösborral.
- borsikafű minden mennyiségben (meg egy kevés zsálya).
A többit szokás szerint.
szerintem nem kellene semmilyen extra csavart belevinned, mert nagyobb az esély a bukásra, mint a dicsőségre
ha engem valahová meghívnának egy jó marhapörköltre, és kapnék valami aszalt szilvás dolgot, ki lennék akadva rendesen
hidd el, azért már dicsőíteni fognak, ha valóban jól el tudod készíteni a marhapörköltet
mert sokan hiszik, hogy nekik megy, közben meg dehogy...
A borsikafű tényleg tuti, de akkor ne tegyél bele borsot!
Vannak emberek, akik a borsra allergiásak. Legalább ők is ehetnek a pörköltedből.
Az aszalt szilva nem kell bele, bár meg se kottyan egy bogrács pörköltnek egy darab aszalt szilva, :-)) ami egy aszalt egérről nem mondható el.
Bort is szoktak belepazarolni. Ne csináld! Szerintem a bort utána kell meginni.
Az egyszerű a nagyszerű!
Minél inkább cifrázod (mert azt szeretnéd, hogy tuti legyen), annál nagyobb az esélye, hogy valahol, valami gubanc becsúszik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!