Tényleg csak fából készült eszközzel lehet a padlizsánt szeletelni?
Figyelt kérdés
2012. aug. 19. 10:53
1/8 anonim válasza:
Lehet? Szerintem késsel is lehet, nekem eddig még sikerült.:)
2/8 A kérdező kommentje:
Egy recept szerint sütés után fakéssel kell a héját lehúzni.
2012. aug. 19. 11:02
3/8 A kérdező kommentje:
Bocs, lekaparni.
2012. aug. 19. 11:02
4/8 anonim válasza:
Keserü lesz, ha fémmel érintkezik.
5/8 anonim válasza:
Aztán mi a jófenétől lenne keserű? Nehogy már oldja a vaskést!Milyen erős savhatásnak kellene ahhoz lennie? Kimarná a gyomrot nyelőcsövet!
6/8 anonim válasza:
A régi, NEM rozsdamentes késektöl tényleg keserü ízt kapott, a mai késekkel már nincs ilyen probléma.
7/8 anonim válasza:
Utolsó az igaz. a régi vaspengéjű kések oxidálódtak, vagyis rozsdásodtak. ekkor óvták az embert, hogy ne hámozza késsel, hanem fakéssel, mert akkor még műa. sem volt.
ma már minden kés nemesacél, vagy valamilyen bevonatos, így bármivel lehet hámozni, kutya baja nem lesz a padlizsánnak.
8/8 anonim válasza:
Igen. Azt mondják, hogy akkor keserű lesz.
Ugyan így van a kaviárral is. Ahhoz sem szoktak fémkanállal hozzányúlni jobb helyeken, hanem pl műanyag kanállal.
Bár az nem azért van mert a kaviár is keseredne tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!