Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tényleg csak fából készült...

Tényleg csak fából készült eszközzel lehet a padlizsánt szeletelni?

Figyelt kérdés
2012. aug. 19. 10:53
 1/8 anonim ***** válasza:
Lehet? Szerintem késsel is lehet, nekem eddig még sikerült.:)
2012. aug. 19. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Egy recept szerint sütés után fakéssel kell a héját lehúzni.
2012. aug. 19. 11:02
 3/8 A kérdező kommentje:
Bocs, lekaparni.
2012. aug. 19. 11:02
 4/8 anonim ***** válasza:
Keserü lesz, ha fémmel érintkezik.
2012. aug. 19. 11:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Aztán mi a jófenétől lenne keserű? Nehogy már oldja a vaskést!Milyen erős savhatásnak kellene ahhoz lennie? Kimarná a gyomrot nyelőcsövet!
2012. aug. 19. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A régi, NEM rozsdamentes késektöl tényleg keserü ízt kapott, a mai késekkel már nincs ilyen probléma.
2012. aug. 19. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Utolsó az igaz. a régi vaspengéjű kések oxidálódtak, vagyis rozsdásodtak. ekkor óvták az embert, hogy ne hámozza késsel, hanem fakéssel, mert akkor még műa. sem volt.

ma már minden kés nemesacél, vagy valamilyen bevonatos, így bármivel lehet hámozni, kutya baja nem lesz a padlizsánnak.

2012. aug. 19. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Igen. Azt mondják, hogy akkor keserű lesz.

Ugyan így van a kaviárral is. Ahhoz sem szoktak fémkanállal hozzányúlni jobb helyeken, hanem pl műanyag kanállal.

Bár az nem azért van mert a kaviár is keseredne tőle.

2012. aug. 24. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!