Hogyan lehet a padlizsánt tartósítani télire?
Padlizsánkrém télire
Hozzávalók: 2-2 kg padlizsán, húsos zöldpaprika, paradicsompaprika, 5 dl olaj, só, kevés nátriumbenzoát
Elkészítése: A padlizsánt és a paprikákat sütőben megsütjük, meghámozzuk, ledaráljuk, összekeverjük, majd olajba forgatva szárazra pároljuk, megsózzuk. Csipetnyi nátriumbenzoátot keverünk bele, majd kisméretű üvegekbe töltjük. Azonnal lekötjük, és száraz gőzbe tesszük.
Padlizsánsaláta télire
Elkészítése: Két-két kiló padlizsánt, sárga és piros színű zöldpaprikát veszünk hozzá, megmossuk, és tepsiben egymás mellé fektetve megsütjük. A paprikák külső, megbarnult hártyáját lehúzzuk, kicsumázzuk, és a meghámozott padlizsánnal együtt megdaráljuk. Fél liter olajat megforrósítunk, a paprikát, meg a padlizsánt beleforgatjuk, és kevergetve szárazra pároljuk Végül, félliteres üvegekbe töltjük, és mindegyik tetejére egy evőkanál olajat öntünk. Azonnal lekötjük, és száraz gőzbe tesszük. Télen salátának, kemény tojással körítve előételnek, és palacsinta töltésére is használhatjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!