Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell csinálni a rakott...

Hogyan kell csinálni a rakott padlizsánt?

Figyelt kérdés
2011. okt. 4. 09:33
 1/5 anonim ***** válasza:

1. Elszeled, lisztbe forgatva "hirtelen" kisütöd, majd mint a rakott krumplit összerakot (krumpli, főtt tojás) rá a tejföl, reszelt sajt és be a sütőbe.


2. Nyersen összerakod (vékonyra szelt) krumplival, hagymával, zöldpaprikával, paradicsommal sóval, borssal, egyebekkel ízlés szerint fűszerezve: zsírozott tepsiben, fólia alatt puhítani, majd pirosra sütni. Persze én ennek a tetejét is megkenném tejföllel + reszelt sajttal.

2011. okt. 4. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Eleve ott kezdődik, hogy a padlizsánt elszeled, lesózod, 10-15 perc múlva a levét letörölgeted, mert ha nem, olyan keserű lesz, hogy nem bírod megenni.

---

Én még csak töltött padlizsánt csináltam: darált húst megpirítottam hagymán (ízlés szerint fűszerezve), nekem kolbászhúsom volt. Megfőztem a rizst, összekevertem a hússal meg tejföllel. Ezzel töltöttem meg padlizsánt, a tetejére tejföl és reszelt sajt. Ha rakottat csinálnék, ugyanígy csinálnám, csak rétegezve, padlizsán + hús, rizs, a tetejére jó sok tejföl és sajt, és megsütném, először fólia alatt, aztán rápirítanám a sajtot.

2011. okt. 4. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

én is megsütöm lerakás előtt, majd félig főtt rizzsel, tojással, fűszerekkel kevert darálthússal lerakom. alul padlizsán, hús, padlizsán ..., végül tejföl.

a sütőben megpirítom és a végén reszelt sajtot szórok rá bőven, azzal is pirítom egy kicsit.

ha megsült, pihentetem, majd nagyobb kockákra vágva tálalom.

a férjem kecsappal is megöntözi:)

2011. okt. 4. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Végül így készítettem el a Rakott padlizsánt:


6 db közepes méretű padlizsán

4 bögre rízs

1kg darált seréshús

2 nagyobb fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 nagy tejföl

bors


A padlizsánokat megmossuk, ujjnyi vastag karikákra szeljük.

Besózzuk és 20 percet állni hagyjuk.

Közben megfőzzük a rízst.

Fontos, hogy ízletes rízst készítsük, én kevés olajon elfehéredésig meg szoktam pirítani, majd vegetázom, és dupla mennyiségű vízzel fedő alatt lassú tüzön puhulásig párolom.

Olajon dinsztelem a hagymát, beleteszem a darált sertéshúst, összezúzott fokhagymát, borsozom, amikor kész sózom és kevés pirospaprikát is teszek bele.

A padlizsán karikák mindkét felét kevés olajon megpirítom.

Egy nagy tepsi alját kikenem vékonyan olajjal, kirakom a padlizsánnal, rá egy réteg rízs, majd egy réteg hús.

Tejfölt kikeverek simára egy kis vízzel, borssal és ráöntöm.

Így tovább a rétegezés, amíg el nem fog.

tetejére lapkasajttal borítom.

Sütőben készre sütöm.

Isteni!

2011. okt. 11. 08:52
 5/5 A kérdező kommentje:

Olyan sokat csináltam, hogy 1 hét alatt fogyott el, de az utolsó falatot is jó étvággyal fogyasztottuk el. Nem lehet megunni.

Azért egy kis tejfölt még csurgattam rá tálaláskor.

2011. okt. 11. 08:53

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!