Van egy fej fejessalim és egy jégsalim is. Sült tarját készítek sültkrumplival. Milyen könnyed salit ajánlotok ha nem pusztán ecetes salit akarok csinálni?
fokhagymás-joghurtos , zöldfűszeres öntettel is meglocsolhatod a tépett salátaleveleket.
pl nagyon finom a kapros fűszerezés.
Nem kell hozzá öntet, sem majonéz, tejföl, stb, amiktől elnehezülhet egy saláta... egy tipp, nekem nagyon bevált:
Egy fej salátát apró darabokra vágsz vagy tépsz, sózod, borsozod, majd egy tányérban összekeversz 2-3-4 evőkanál (ízlés szerint) mézet, és kb 2 evőkanálnyi balzsamecetet. Ha jól elkeverted, hozzáöntesz egy kevés olívaolajat, majd ráöntöd a salátára, és összekevered. Ami még jó benne: paprika, paradicsom, hagyma, sárgarépa (reszelve), feta sajt vagy mozarella sajt.
semmi ördöngősség, a joghurtot kikevered a kiválasztott hozzávalókkal, ha van egy kanál olivaolaj is mehet bele
és kész. maga a joghurt az öntet.
a majonézt pedig higítod egykis tejföllel, vagy szintén joghurttal, egy kis citromlével, esetleg csipet cukorral
és mehet a salátára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!