Szarvas húst akarok főzni pörköltnek meg kell előtte abálni?
Tuti válaszadó: DOBOSZOLI!
Várd meg, míg erre jár (szerintem ha hamarabb nem, hajnalban benéz ide), biztosan válaszol.
Én nem szoktam. Vagy főtt hús, vagy pörkölt.
Ha zavar hogy esetleg véres, hideg vízben áztasd ki egy kicsit főzés előtt.
Egy két szem boróka, babér és szegfűbors, meg persze a végén egy jó pohár testes, száraz vörösbor nagyon jó irányba viszi az ügyet.
Természetesen az EGY pohár bor, csak a pörköltre vonatkozik, nem a szakácsra...
Egy jó tanács:
Miután a vadhúsokhoz csak extrém esetekben mellékelnek születési anyakönyvi kivonatot, csak tippelni lehet a megboldogult agancsos korát.
A főzésre hagyj akár 3-4 órát is!
Dehogy kell. Sosem szoktam. Tedd fel pörköltnek,ahogy szoktad. Akár kuktában is.
Arra készülj fel, hogy tovább kell főznöd, mint egy normál pörköltet.
Fagyasztottat, hűtőházit, vagy vadász által lőttet kaptál?
Ha ez utóbbi, kérdezd meg, mennyi idős volt az állat...árulkodni fog arról, hogy meddig kell kb főznöd.
Fűszerezés lehet egy kicsit erőteljesebb, mint a normál pörköltnél. És persze egy kis vörösbor, meg áfonya vagy csiperkelekvár jól fog jönni.
Üdv!
Ha nem akarsz nagyon bíbelődni vele, akkor egy éjszakára enyhén ecetes vízbe áztasd be, utána főzd. Ha nagyon hártyás, le is hártyázhatod.
(Mivel nem sütöd, nem muszáj pácolnod.)
Fűszerek közül ajánlom: borókabogyó, majoranna, bazsalikom, kakukkfű, babér, koriander.
Mehet hozzá gomba, áfonya, narancs vagy csipkelekvár is.
Még valami:
A húst a rostokra merőlegesen vágd össze!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!