Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy egész, bontatlan csirkét...

Egy egész, bontatlan csirkét hogyan álljak neki szétszedni? Mire számítsak a belsejévl kapcsolatban? Em mindenhez van gyomrorm. Pörköltnek készíteném el.

Figyelt kérdés
2011. nov. 5. 12:25
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
*Nem mindenhez van gyomrom.
2011. nov. 5. 12:26
 2/16 anonim ***** válasza:
Gondolom a belei már nincsenek benne, tehát a belsejével kapcsolatban nem sok mindenre számíthatsz. De hogy érted, hogy nem mindenhez van gyomrod? Mi az, amit nem bírsz ezzel kapcsolatban?
2011. nov. 5. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
Ha már le van tollazva, akkor lekanyarítod a két combot, a két szárnyat, levágott szárnya helyén lesz egy lyuk, onnan ejtesz egy vágást a kés hegyével le egészen a mellcsont alá, másik oldalról ugyanúgy. Aztán felnyitod, kiszeded a beleket, májáról levágod az epét, anélkül, hogy megsértsd, mert keserű lesz tőle minden. szívét is kiveszed. Kettévágod a farhátat, farából kivágod a zsírzót. Kettévágod a combokat. Megmosod jó alaposan. Ennyi.
2011. nov. 5. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
44%

a csirke beleire, belsőrészeire és egy kicsi büdösre számíthatsz.

fektesd hagyatt a jószágot, és a hasánél vagd fel annyira, hogy kézzel óvatosan ki tudd szedni a belsejét.

ha úgyis pörkölt lesz, nem egybesült, tovább is vághatod, könnyebben boldogulsz.

ha minden cucc kint van, alaposan mossad át folyó víz alatt. a fenekét azt a csúcsos rész is vágd le, mert az is büdös.

utána vágd félbe, majd éles késsel válaszd le a combokat, majd a szárnyakat. azokat is vágd félbe. a mellerészt is vágd több darabba, és é csontos far-hátat is, de azokat és a szárnyvégeket el is teheted egy kis levesnek.

a májat, szívet tedd félre, a zúzát meg kell pucolni, szétvágni, kifordítani a tartalmát és alaposan megmosni.

ezeket teheted a pörköltbe, vagy a levesbe is.

sok sikert :)

2011. nov. 5. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
64%
ja, igen, a májról a zöldes epát szépen ki kell kanyarintani.ez tényleg fontos!
2011. nov. 5. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
Én 1x levágom a 2 combját, azt látod, hogy mekkora egy comb, aztán a mellek mentén a vékony csontos részén az egész hátát. A hátát középen kettétöröm, így látni, hogy hol kell elvágni. Végére marad a melle. A mellét -jó éles késsel, deszkán- középen kettévágom, aztán, ha nagynak tűnik, még fél mellenként középen szintén kettévágom.A belsejében nem találsz semmit, mert azt előre már kiszedték. Szerencséd van, ha legalább a máját bent hagyták. Én a pörköltbe beleteszem a 2, vagy 4 mellét, a combjait is kettévághatod a forgónál, így már 8 db husid van. A hátát is beleteszem, ami a popsi vége felé van. Azt olyan jó szopogatni.A felette lévőt is berakhatod, de azon nagyon kevés a hús. Azt a részt általában elrakom egy levesbe.
2011. nov. 5. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:

előző vagyok

A szárnyakat lehagytam. Azokat a melléről szépen lekanyarítom, ha elfordítod egy kicsit, lehet látni, hogy hol kell elvágni. Én azt is elteszem egy levesbe, de van aki pörköltnek is szereti.

Sok sikert a "boncoláshoz", majd a finom pörkölthöz.

2011. nov. 5. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
Sikerült megbírkóznod vele? Ki győzött?
2011. nov. 5. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 doboszoli ***** válasza:

Az előttem lévők mindent leírtak.

Képzelj el egy egy 200 kilós disznót szétszedni! Az sem ördöngösség, annak aki ért hozzá.

2011. nov. 5. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 A kérdező kommentje:
Sikerült nagy nehezen, nagyon hasznosak voltak a válaszok, köszi mindenkinek! Én győztem :D
2011. nov. 6. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!