Egy egész, bontatlan csirkét hogyan álljak neki szétszedni? Mire számítsak a belsejévl kapcsolatban? Em mindenhez van gyomrorm. Pörköltnek készíteném el.
a csirke beleire, belsőrészeire és egy kicsi büdösre számíthatsz.
fektesd hagyatt a jószágot, és a hasánél vagd fel annyira, hogy kézzel óvatosan ki tudd szedni a belsejét.
ha úgyis pörkölt lesz, nem egybesült, tovább is vághatod, könnyebben boldogulsz.
ha minden cucc kint van, alaposan mossad át folyó víz alatt. a fenekét azt a csúcsos rész is vágd le, mert az is büdös.
utána vágd félbe, majd éles késsel válaszd le a combokat, majd a szárnyakat. azokat is vágd félbe. a mellerészt is vágd több darabba, és é csontos far-hátat is, de azokat és a szárnyvégeket el is teheted egy kis levesnek.
a májat, szívet tedd félre, a zúzát meg kell pucolni, szétvágni, kifordítani a tartalmát és alaposan megmosni.
ezeket teheted a pörköltbe, vagy a levesbe is.
sok sikert :)
előző vagyok
A szárnyakat lehagytam. Azokat a melléről szépen lekanyarítom, ha elfordítod egy kicsit, lehet látni, hogy hol kell elvágni. Én azt is elteszem egy levesbe, de van aki pörköltnek is szereti.
Sok sikert a "boncoláshoz", majd a finom pörkölthöz.
Az előttem lévők mindent leírtak.
Képzelj el egy egy 200 kilós disznót szétszedni! Az sem ördöngösség, annak aki ért hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!