Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Segitenétek kovásszal kapcsola...

Segitenétek kovásszal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Szeretnék elrakni a kenyér tésztájából,de nem tudom,hogy hogyan kell.Csak simán csípjek ki belőle egy darabot?

Hogyan tároljam? Kell vele csinálni valamit amíg nem használom fel?


2011. ápr. 1. 13:23
 1/3 anonim ***** válasza:
A kovászt hűtőszekrényben kell tárolni, kb. 4 hétig minden további nélkül eláll, akkor is, ha nem szaporítjuk közben. Használat előtt jó, ha 1-2 órát szobahőmérsékleten tartjuk, de ha erre nincs idő, akkor is meg fog kelni a kenyerünk.
2011. ápr. 1. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha a kovásznak kb. a felét elhasználtuk, a kezdő mennyiség felével vissza kell szaporítani a kovászunkat, de élesztőt már nem használunk!!! Csepp tejet, csipet cukrot lehet bele tenni, de nem feltétlenül szükséges. Miután belekevertük a régi kovászba a friss langyos vizet és lisztet, ismét meg kell várni, hogy felhabosodjon (ez egyben annak a biztos jele is, hogy a kovászunk még "él"), és savanyú szagú legyen az egész kovász, ez már általában gyorsan megy, hidegben is max. 1 nap, melegben pár óra.


[link]

2011. ápr. 1. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2011. ápr. 1. 16:44

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!